Gündem Bilirkişi: O atışı sanık yapmıştır

Bilirkişi: O atışı sanık yapmıştır

24.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemleri esnasında başına biber gazı fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davada, bilirkişi gaz fişeğini atan polisin sanık F.D. olduğunu mahkemeye bildirdi.

Bilirkişi: O atışı sanık yapmıştır

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis F.D. SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada mahkeme başkanı, bilirkişi raporunun dosyaya ulaştığını belirtti. Öğretim görevlisi, adli bilişim uzmanı ve bilgisayar mühendisi tarafından hazırlanan raporda maktul Berkin Elvan’ın yaralandığı atışın 2. ZET polisi tarafından 13.47.17’de yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Atış açısının tespit edilemediğinin belirtildiği raporda, “Atışın havaya doğru yapılmadığı değerlendirilmiştir. Atış anı ile maktulün düşüş anı arasındaki zaman aralığı gözetildiğinde, atışın yerden sekmediği değerlendirilmiştir. Atış mesafesi yaklaşık 65 metredir. Maktulün yaralandığı atışı yapan ZET’çi polis ile sanığın fotoğraflarının karşılaştırılması yapılmış ve benzerlik ve uyumlar tespit edilmiş olup karşılaştırma yapılan şahısların aynı şahıs olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.

Tanık polis memuru Ömer Faruk G. ifadesinde sanığı tanımadığını belirterek, o dönemde daha çok Taksim meydanı civarında görev yaptığını, Okmeydanı’nda hiç görev almadığını belirtti. 2014 yılından sonra Eğitim Büro Amirliği yaptığını söyleyen G., “Oradaki memur arkadaş bir hedefi vurmak istese tesadüfi vurur. Mesafe arttıkça gaz kapsülünün sapma oranı artar. Biz eğitimde gazın gideceği mesafe açısından atış açılarını bire bir anlatıyorduk. Bu nişan şahsa yönelik hedef alındıysa hukuka uygun değildir. Eğer ekip gazdan etkilenmesin diye yapıldıysa hukuka uygundur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Liste kalabalık olsun diye beni eklediler'

Tanık polis memuru Mahir T. ise olayın gerçekleştiği tarihte Okmeydanı’nda değil Zeytinburnu’nda görevli olduğunu belirtti. T., “Sanığı tanımıyorum. Beni dosyaya liste kalabalık gözüksün diye eklediklerini düşünüyorum” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme ölen Berkin Elvan ailesinin avukatlarının olay yerindeki keşif incelemesine yönelik taleplerinin önümüzdeki duruşmada değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme sanığın tutuklanması yönündeki talebi reddetti.