Gündem Bir annenin şok itirafları

Bir annenin şok itirafları

05.09.2008 - 09:37 | Son Güncellenme:

devlet adına oğlum bir çok insanı öldürdü diyen özel harekat polisinin annesi artık konuşmanın vakti geldi dedi.

Bir annenin şok itirafları

Özel harekat polisi Oğuz Yorulmaz'ın annesinden şok itiraflar geldi. Oğlunun kirli bir eldiven gibi kullanılıp bir kenara atılmasına dayanamayarak, Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi olayını Star Haber'e anlattı. Susurluk skandalı sanıklarından Özel Harekat Polislerinden Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nuran Yorulmaz, oğlunun öldürülmeden önceki yaşadığı tüm sırları açıklamanın zamanı geldi diyerek şunları dile getirdi;


CİNAYETLERİ DEVLET İŞLETTİ

Haberin Devamı

"Devlet tüm faili meçhul cinayetleri oğlum ve arkadaşlarına işletti. O dönemin Başbakanı, İçişleri Bakanı ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük'ün emirlerine riayet ederek, oğlum Oğuz ve arkadaşları 'Devlet bize ne görev verdiyse yerine getirmek zorundayız' diyerek ünlü Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın cinayetiyle ilgili talimatı devlet yetkililerinden aldığını zamanında bana söyledi.

OĞLUMU DA ONLAR ÖLDÜRDÜ

"Bu cinayetin haricinde oğlum ve arkadaşları, toplam 93 kişinin daha ölümünden sorumludurlar. Tüm bu işlenen cinayetlerden sonra oğlumu da onların öldürdüğünden adım gibi eminim. Bu işlerde sadece Veli Küçük sorumlu tutulmayıp, o dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin de bu cinayetlerle ilgili sorgulanmalı ve yargılanmalıdır."

DEVLET OĞLUMU KULLANDI

Haberin Devamı

Anne Nuran Yorulmaz, PKK'ya karşı evlatlarını kullanan devletin daha sonra oğlunu bir kenara kaldırıp attığını iddia etti. "Oğlunuzun rahmetli olmasından sonra geride kalanlara devlet sahip çıktı mı?" sorusuna da anne Yorulmaz şöyle cevap verdi;

"Devlet bize sahip çıkmadı. Bir tane torunum var, ben onu yetiştirmek için tarhana, turşu ve erişte yapıp satıyorum. Torunum şuanda üniversiteye gidiyor. Ama yaşlandığım için çok da yardım edemiyorum. Oysa Tansu Çiller 'Bu devlet için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir' diyordu... Hani nerde o sözler? Hepsi unutuldu... Maşa gibi kullandılar evladımı sonra attılar bir kenara ve çekildiler işin içinden."

Anne Nuran Yorulmaz operasyonda siyasi boyutun sınırlı kaldığını anlatırken de oğlundan dinlediği bir hikayeyi paylaştı.

ALPARSLAN PEHLİVANLI'NIN KATİLİNİ OĞLUM ÖLDÜRDÜ

Star Haber muhabirinin sorduğu "Eski ANAP Milletvekili Alparslan Pehlivanlı'ın katilini sizin oğlunuz mu öldürdü?" sorusuna Yorulmaz şöyle yanıt verdi;
"Evet, oğlum arkadaşlarıyla birlikte öldürdü. O zamanın Başbakan'ı Alparslan Pehlivanlı öldürüldükten sonra rahmetli Abdullah Çatlı'ya telefon ediyor ve Pehlivanlı'nın kanı yerde kalmasın" diyor. Çatlı da bu durumu benim oğluma havale ediyor."

SUSURLUKTAN 4 YIL YEMİŞTİ

Haberin Devamı

Özel harekatçı polis memuru Oğuz Yorulmaz, 25 Ağustos 1996’da bir telefon ihbarı sonrası Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal cinayetine karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ancak Ankara’dan gelen emirle serbest bırakıldı. Daha sonra DYP Milletvekili Sedat Bucak’ın korumalığını yaptı. 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasından sonra, Sabancı cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. 13 Ocak 1997’de tutuklandı. Susurluk davasında “çete oluşturmak”tan 4 yıl hapse mahkum oldu. Aynı davada Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ve MİT eski görevlisi Korkut Eken 6’şar yıl, 11 kişi de 4’er yıl hapis cezası aldı. 296 gün hapis yattıktan sonra tahliye oldu.

BARDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Yorulmaz (42) 29 Mayıs 2005’te Bursa’da bir barda Erol Evcil’e yakınlığıyla tanınan Nilüfer Turizm’in sahibi Hüseyin Kayapalı’nın korumalarıyla çıkan çatışmada öldürüldü. Annesi Yorulmaz'ın cenaze töreninde "Ben oğlumu memur verdim, çete yaptılar. Oğluma sahip çıkmadılar. Mehmet Ağar, Tansu Çiller şimdi konuşsun" diye tepki göstermişti.