Gündem Bir günde 14 kişi boğuldu

Bir günde 14 kişi boğuldu

07.07.2016 - 18:55 | Son Güncellenme:

İstanbul, Adana, Kocaeli, Bartın, Samsun, Isparta ve Adıyaman'da serinlemek için suya girenler bir daha çıkamadı. Su kanalında akıntıya kapılan çocukların cesetleri kilometrelerce uzaklıkta bulundu.

Bir günde 14 kişi boğuldu

İstanbul Kilyos Kısırkaya plajı ve Ağva sahilinde denize giren iki kişi yaşamını yitirdi. Sahil güvenlik ekipleri, cesetleri denizden çıkardı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Samsun'da denizde gözden kaybolan iki kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Kandıra sahilinde ölümler

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’nde denize giren 19 yaşındaki Abdullah Açıkgöz ve 33 yaşındaki Coşkun Mayahan, dalgalara kapılarak hayatını kaybetti.

Sabah erken saatlerde denize giren ikili, dalgalara kapılarak açığa sürüklendi. Çırpınarak suda batıp çıkan gençleri görenler yüzerek yanlarına ulaştı. Denizden çıkarılan Açıkgöz ve Mayahan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Babalı Dikili sahilinde ise İstanbul'dan gelen Salim Parlak, girdiği denizde bir süre sonra gözden kayboldu. Kıyıya çıkartılan Parlak'ın, boğulduğu belirlendi.

Adana'da kanal faciaları

10 yaşındaki Burhan Gümüştaş, Yüreğir ilçesi Dervişler Mahallesi'nde serinlemek için Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına girdi. Suda akıntıya kapılan Gümüştaş, gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşlar, çocuğun suda kaybolması üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Gümüştaş'ı bulmak için kanalda arama çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Ekipler, Gümüştaş'ı yaklaşık iki saat sonra suya girdiği yerin yaklaşık iki kilometre ilerisindeki Levent Köprüsü yakınlarında buldu. Sudan çıkartılan Gümüştaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekiplerine merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde de 10 yaşlarındaki Suriyeli bir çocuğun sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolduğu bilgisi ulaştı. Bunun üzerine polis ekipleri bu bölgede de araştırma yaptı.

Polis çocuğu ararken, vatandaşlar cesedi çocuğun suya girdiği yerin yaklaşık sekiz kilometre uzağındaki Yalmanlı Mahallesi yakınlarında kanalda buldu. Yaşamını yitiren çocuğun kimlik tespiti yapılacak.

Feke ilçesinde ise 14 yaşındaki bir çocuk yüzmek için girdiği ırmaktan çıkamadı. Balık tutmak için Göksu Irmağı’na giden Kerem Güneş, yanında 14 yaşındaki oğlu İsmail ve kardeşi Enver Güneş’i de götürdü. Kendisi balık tuttuğu sırada ırmak kıyısında yüzmeye çalışan oğlunun çırpındığını gören Kerem Güneş, kardeşi ile birlikte suya girerek oğlunu kurtarmaya çalıştı. Baba ve kardeşi bir anda gözden kaybolan İsmail’e ulaşamadı.

Haberin Devamı

Bu arada çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vatandaşların da katıldığı ve yaklaşık 2,5 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda İsmail Güneş’in cansız bedeni üç metre derinlikte bulundu. Vatandaşlar karayolundan yaklaşık 50 metre aşağıdaki cesedi çıkarmak için seferber oldu. Halat yardımı ile yola çıkarılan ceset cumhuriyet savcısının incelemesinin adından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İnkum'da iki kişi boğuldu, bir kişi kayıp

Bayram tatilinde yoğun ilgi gören Bartın'ın tatil beldesi İnkum’da dalgalara kapılan Mehmet Aslan’ın ise cesedi çıkarıldı.

Arkadaşlarıyla Ankara'dan tatile gelen Serkan Örs de akıntıya kapılarak boğuldu. Cankurtaranların denizden çıkardığı Örs, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Boğulma tehlikesi geçiren ağabeyi Şükrü Çelik’i kıyıya kadar getirmesine rağmen kendisi dalgalara kapılıp kaybolan Mustafa Çelik, hala bulunabilmiş değil.

Haberin Devamı

Eğirdir Gölü'nden çıkamadı

Isparta'nın Yalvaç İlçesi Aşağı Kaşıkara Köyü’ndeki akrabalarını bayram ziyaretine gelen iki çocuk babası 39 yaşındaki Serkan Aktaş, Eğirdir Gölü’nde boğuldu.

İzmir’de mobilyacılık yapan Serkan Aktaş, bir yakınıyla birlikte serinlemek için Eğirdir Gölü İskele Mevkii’ne yüzmeye gitti. Bir süre yüzen Aktaş’ın suda çırpındığını gören akrabası, kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Durumun bildirilmesi üzerine Eğirdir’den sualtı polisleri bölgeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Saat 05.00 sıralarında arama çalışmalarını yeniden başlatan deniz polisi, Aktaş’ın cesedini 500 metre açıkta yaklaşık 10 metre derinlikte buldu. Denizden çıkartılan ceset otopsi için Yalvaç’a götürüldü.

Yedi yaşındaki çocuk baraja düştü

Adıyaman’da, ailesiyle beraber köyde bulunan akrabalarına bayramlaşmaya giden yedi yaşındaki çocuk baraja düşerek boğuldu.

Yedi yaşındaki Emirhan Göçan ailesiyle beraber Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Büyükbejyan köyündeki akrabalarına bayramlaşmaya gitti. Köydeki arkadaşları ile Atatürk Barajı kıyısında oynayan çocuk, ayağı kayınca suya düştü.

Haberin Devamı

Yedi yaşındaki çocuk su içerisinde çırpınmaya başlarken birlikte oyun oynadığı arkadaşları ise korkuya kapılarak köylülere haber verdi. Yardıma koşan köylüler tarafından sudan çıkarılan Emirhan Göçan, hastanede öldü.