Gündem Bir hafta arayla aynı bankayı 2.defa dolandırmaya çalışınca yakalandı

Bir hafta arayla aynı bankayı 2.defa dolandırmaya çalışınca yakalandı

19.10.2017 - 19:02 | Son Güncellenme:

İstanbul’da sahte kimliklerle bankaları dolandırdıkları belirlenen biri kadın 6 kişilik bir dolandırıcılık şebekesi polis tarafından çökertildi.

Bir hafta arayla aynı bankayı 2.defa dolandırmaya çalışınca yakalandı

İstanbul’da sahte kimliklerle bankaları dolandırdıkları belirlenen biri kadın 6 kişilik bir dolandırıcılık şebekesi polis tarafından çökertildi. Bir önceki işlerinde dolandırdıkları bankanın güvenlik kameralarınca eşkalleri belirlenen şebekenin 2 üyesinin kimliğini tespit etmeye çalışan polis, bir hafta sonra aynı bankanın başka bir şubesinin dolandırılma ihbarıyla yaptığı operasyonda aynı şebekenin 2 üyesini suç üstü yakaladı.

Haberin Devamı

17 BİN 700 LİRA KREDİ ÇEKTİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel bir bankanın şubelerinden birinden, sahte kimlikle kredi çekildiğine yönelik olarak yapılan suç duyurusuyla soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturmada 19 Eylül günü bankanın Küçükçekmece Sefaköy Şubesi'ne gelerek sahte kimlikle 17 bin 700 lira kredi çeken biri bayan 2 şüphelinin güvenlik kameralarından görüntüleri tespit edildi.

GÜVENLİK KAMERALARINA TAKILDILAR

Polis, güvenlik kameralarına görüntüleri yansıyan 2 dolandırıcının kimliklerini tespit etmeye çalışırken, bu sefer aynı bankanın Çağlayan'da bulunan başka bir şubesinden yine sahte kimlikle kredi çekilmeye çalışıldığı ihbarıyla harekete geçti.

Haberin Devamı

BANKA ÇALIŞANININ DİKKATİ

26 Eylül günü düzenlenen operasyonda, 22 bin 400 liralık kredi için sunulan kimliğin sahte olduğunu anlayan ve oyalama taktiği yapıp polise bilgi veren banka çalışanının dikkati sayesinde, H.T.isimli kadın dolandırıcı ile kendisini kapıda bekleyen S.K.isimli erkek dolandırıcı polis tarafından suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

5'İ TUTUKLANDI

Sorguya alınıp incelenen 2 şebeke üyesinin ifade ve irtibatlarından E.G, A.Z, T.Ü, ve V.Ş. isimli şebeke üyelerini de yakalayarak gözaltına alan ve geriye dönük suç eylemleri üzerinde soruşturmasını devam ettiren polisin, mahkemeye sevk ettiği 6 şebeke üyesinden 5'i tutuklanırken, T.Ü isimli şebeke üyesi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.