Gündem Bir haftadır kayıp

Bir haftadır kayıp

16.02.2015 - 08:03 | Son Güncellenme:

Özgür Sezgin, iddiaya göre internetten tanıştığı Nesrin K.'yi önce tehdit etti ardından kaçırdı. Hastalığı nedeniyle özel mamalarla beslenen kızın anne-babası kızları için endişeli. Aile 'Doğru beslenmezse bitkisel hayata girer' dedikleri kızlarının bulunmasını istiyor

Bir haftadır kayıp

Türkiye Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın yasını tutarken, bu kez İstanbul Ümraniye'den kötü bir haber geldi. 17 yaşındaki fenilketonüri hastası Nesrin K., hakkında 1 ay önce uzaklaştırma kararı alınan, facebook'ta tanıştığı Özgür Sezgin tarafından kaçırıldı. Bir haftadır kayıp olan Nesrin için zamana karşı amansız bir yarış başladı. Çünkü, Nesrin'in kesinlikle hayvansal gıda tüketmemesi, yurt dışından getirilen özel mamaları yemesi gerekiyor. Aksi halde genç kızın bitkisel hayata girme riski var. Ümraniye'de oturan Nesrin K., 3 ay önce Facebook üzerinden Özgür Sezgin ile tanıştı. İddiaya göre, Özgür Sezgin bir süre sonra zorla birlikte olmak istediği genç kızı tehdit etmeye başladı. Gece geç saatlerde bile evini telefonla arayıp tacizde bulundu. Sezgin, ailesini öldürmekle tehdit ettiği Nesrin K.'ya birlikte kaçmayı teklif edince olay polise ve savcılığa intikal etti.

Haberin Devamı

UZAKLAŞTIRMA KARARI
15 Ocak'ta Anadolu Adliyesi 4. Aile Mahkemesi'nde Özgür Sezgin'in aileye ve Nesrin'e 6 ay süre ile yaklaşmamasına karar verildi. Ancak Sezgin uzaklaştırma kararına rağmen genç kızın peşini bırakmadı. İddiaya göre, 10 Şubat Salı günü ailenin işlettiği çay ocağına gelen Özgür Sezgin, "Ağabeyini, anneni ve babanı öldürürüm" tehdidiyle Nesrin K.'yı kaçırdı. Bir haftadır kızlarından haber alamayan aile çalmadık kapı bırakmadı.

"BİTKİSEL HAYATA GİRER"
Anne Aysel K., "Kızım geceleri sürekli uyanıyordu. Bana hep 'Anne çok korkuyorum. Size zarar verecek, beni tehdit ediyor' diyordu" şeklinde konuştu. Baba Enver K. ise "Kızımın çok özel bir hastalığı var. Bedensel ve zihinsel engelliler gibi özel ilgi görmesi gerekiyor. Hayvansal gıda kesinlikle tüketmemeli. Yurtdışından özel getirilen pahalı bir maması, makarnası, büsküvisi, ekmeği var. Bu mamadan bir gün bile yemezse bitkisel hayata girebilir. Bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi. Güvenlik güçleri, hastalığından dolayı hafif şekilde "saflık" bulunan ve kolayca kandırılıp kaçırıldığı düşünülen Nesrin ile Özgür Sezgin'i bulabilmek için dört koldan çalışma başlattı.

Haberin Devamı

FENİLKETONÜRİ NEDİR?
Kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Fenilketonüri ile doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli amino asidi metabolize edemez. Zekâ geriliği ve sinir sistemi sorunlarına neden olur. ABD ve birçok Avrupa ülkesinde her 10-30 bin yenidoğanda 1, Türkiye'de ise 3-4 bin yenidoğanda 1 görülür. Tedavide, gıdalar ile alınan fenilalanin miktarı azaltılıp kan fenilalanin düzeyi normal sınırlar içinde tutulur. Özel gıdalarla diyet yapılır.

Kaynak: Sabah