Gündem Bitcoin’den Sonra Sıkça Duyulan Kripto Para ‘’Ethereum’’

Bitcoin’den Sonra Sıkça Duyulan Kripto Para ‘’Ethereum’’

01.05.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Ethereum kripto paralar içinde bitcoini takip eden bir sanal para birimidir. Günümüzde bitcoinin daha çok duyulması daha köklü olmasından kaynaklanmaktadır. Ethereum ise yeni yeni duyulan ve henüz fiyatı da düşük olan bir kripto para birimidir.

Bitcoin’den Sonra Sıkça Duyulan Kripto Para ‘’Ethereum’’

Burada kazanç sağlayacak kısım ise fiyatının oldukça düşük olmasıdır. 466 dolar gibi bir rakamdan işlem gören bu para birimi bitcoinin ilk zamanlarını hatırlatmaktadır. Bu ise insanların bu alana yönelmesine ve zengin olma hayaliyle yatırım yapmasına sebebiyet veriyor. İlerleyen günlerde akıbeti ne olur bilinmese de şimdiden binlerce kişi bu alanda yatırım yapmış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Ethereum nedir?

Ethereum aynı bitcoin gibi bir sanal para birimidir. Herhangi bir merkeze, hükümete ya da bir kişiye bağlı değildir. Yani kısaca bir merkezsiz üretilmiş bir para birimidir. Bu sayede herhangi bir olaydan etkilenmesi veya birileri tarafından yönetilmesi mümkün olmamaktadır. Fiyatının artması ve yüksek değerlere çıkacağının ön görülmesi bu para biriminin yıldızını parlatmış ve yatırımlar patlamıştır.

Ethereumun artı ve eksi yönleri

Ethereum birçok avantajının yanı sıra dezavantaj da barındırıyor.

· İlk olarak fiyatları düşüktür. Bu yüzden ilerleyen günlerde 20-30 bin dolar gibi birim fiyatlarını görürse yatırımcısı büyük miktarda kazanç elde edecektir.

· Bitcoin gibi bilinen ve üzerinde çalışmalar yapılan bir sanal para birimidir. Bu yüzden her geçen gün hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

· Henüz yeni olduğu için cüzdanları daha kısıtlıdır. Bitcoin kadar özgür ve rahat bir para birimi değildir. Kripto paralarda temel ihtiyacın özgürlük olduğu göz önüne alındığında bu eksi bir yön olmaktadır.

· Satın almak için bitcoin kadar fazla sistem bulunmamaktadır. Bu ise bir yönden iyi bir yönden kötüdür. Dolandırıcıların bu alana daha az girdiği düşünüldüğünde bu bir artıdır fakat yatırım yapılacak sistemin az oluşu bu alanda ilerlemeyi yavaşlatan bir faktördür.

Fiyatları bitcoin ile aynı mı?

Bitcoinin ilk çıktığı fiyatlara yakındır fakat şuan oldukça yüksek bir uçurum var denilebilir. Bitcoin 40 bin dolar seyrinde gezerken Ethereum 450 dolar gibi rakamlarda kalmaktadır. Yani kısaca aynı fiyatlarda olmaları şuan için imkânsızdır.