Gündem Bitcoin tırmanışını sürdürüyor

Bitcoin tırmanışını sürdürüyor

30.04.2018 - 13:35 | Son Güncellenme:

Kripto paralar günümüzde birçok insanın zengin olmasını sağlıyor. Bunun aksine bazı insanların yatırımlarını kaybetmesine de neden olabiliyor. Bir şifre çözme işleminden ibaret olan sanal para “bitcoin” son günlerde gittikçe yükselerek 10 bin doları geçmiş gözüküyor.

Bitcoin tırmanışını sürdürüyor

Bu ise, başlangıçta 100 dolar gibi paralara bitcoin alanların zengin olduğu anlamını taşıyor. Bir anda bu kadar yükselen bitcoinin yine bu şekilde düşüş göstermesinden korkuluyor. Fakat ilerleyen günlerde ne olacağı, nasıl bir değişim olacağı ise merak edilenler arasında yerini koruyor.

Haberin Devamı

Bu kadar artan bitcoin aslında sadece sanal bir şifre

Bitcoin, bilgisayarlar yardımıyla sanal şifrelerin çözülmesi ile elde ediliyor. Aslında basit gibi görünse de rezervi azaldıkça bitcoin çıkarmanın zorluk düzeyi yükseliyor. Bitcoin madenciliği ile uğraşan insanlar ilerleyen günlerde rezervin iyice azalması sonucunda ekran kartı, işlemci gibi zarar gören donanımlarının parasını bile karşılayamayacak gibi gözüküyor. Bitcoin için özel cihazlar da bulunuyor. Yüksek işlemci gücüne sahip bu cihazların satışı da büyük oranda ilgi görüyor.

Alt türleri de çıktı

Bitcoin çıktıktan ve bu kadar ünlü olduktan sonra birçok alt coin de piyasaya sürüldü. Bunlardan bazıları sıralanabilir ve hakkında birtakım bilgiler verilebilir:

Haberin Devamı

Doge coin, tek amacı sanal paralar ile dalga geçmek olan doge coin büyük rağbet gördü ve eleştirdiği alanda kullanıcılarına yüksek kazançlar sağladı.

Ripple, yine bitcoin sonrasında ortaya çıkan bu sanal para da değer kazanarak birçok kişinin varlığını artırmasını sağladı.

Futurecoin, bir şirketin çıkardığı bu coin firmaların kendi sanal parasını çıkarmaya yöneldiğini gösteriyor. İlerleyen günlerde sayılarının daha da artması bekleniyor.

Uzun zamandır ilk defa bu kadar yükseldi

Bitcoin alt sanal para birimlerinin ortaya çıkmasından sonra birtakım dalgalanmalar yaşamıştı. Fakat yükselişini sürdürmüştü. Son günlerde ise bu yükseliş çok fazla oldu ve 10 bin dolar değerini aştı. Bu değerin daha da artabileceği düşünülüyor. Bazı uzmanlar ise tam tersine değerlerin dibe vuracağı ve şu an en iyi takas zamanı olduğu kanısında görüş bildiriyor. Zaman ne gösterir bilinmez fakat birilerinin kazanıp birilerinin kaybedeceği aşikâr görünüyor.