Gündem Bitlis'te PKK'lı teröristler polis noktasına saldırdı

Bitlis'te PKK'lı teröristler polis noktasına saldırdı

22.06.2016 - 12:24 | Son Güncellenme:

Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis noktasına PKK’lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıyla birlikte çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çevreden geçmekte olan 3 kişi de yaralandı. Yaralılardan 2'si hayatını kaybetti.

Bitliste PKKlı teröristler polis noktasına saldırdı

Tatvan-Van karayolu üzerindeki Çağlayan Mahallesi girişindeki polis kontrol noktasına bu sabah saat 10.00’da PKK’lı teröristler saldırdı. Araçla polis noktasına gelen 3 PKK’lı terörist, ilk önce polis kontrol noktasına roketatarla ateş açtı. Çevresi beton bloklarla çevrili zırhlı araçta görev yapan polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda çevreden geçmekte olan mahalle sakini 3 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Çınar, 3 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini ve 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Bitliste PKKlı teröristler polis noktasına saldırdı

VALİ: 1 VATANDAŞ ÖLDÜ, 3 VATANDAŞ YARALI

Vali Çınar, PKK’lı teröristlerin elinde law silahı bulunduğunu da belirterek,"Van - Tatvan karayolu Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına bir sivil araçla 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edilen teröristler saldırı düzenledi. Polislerin anında karşılık vermesi suretiyle 3 terörist etkisiz hale getirildi. Biri yaralı olduğu bilinen 2 terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. 1 sivil vatandaşımız olay yerinde vefat etti. 3 tane sivil vatandaşımız da ağır yaralı. Bunlar tamamen teröristlerin bilerek görerek ateş etmeleri sonucu vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızdır. Bu yüzden çok üzüntülüyüz. Polis arkadaşlarımıza ve diğer güvenlik güçlerimize çok şükür hiçbir şey olmadı. Ben bu kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca polis noktasındaki arkadaşlarımızın fark etmesi üzerine ellerinde law silahı, roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar olduğu halde teröristler sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullanabilmişlerdir. Bölgede operasyon sürüyor" dedi.

Haberin Devamı

BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Olayda yaralanan sivillerden biri daha hayatını kaybetti. Yaralılardan Muhittin Acar (50) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yaralarlardan Siahmet Arslan (54) ise tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan yaralılardan Mehmet Yanardağ’ın (65) hayati tehlikesi devam ederken, çatışmanın yaşandığı bölgede bulunan evlerinin balkonunda otururken seken kurşun nedeniyle yaralanan kadın Şener Vecel’in (42) ise ameliyata alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, olayla ilgili operasyon ve soruşturma devam ederken, etkisiz hale getirilen 3 PKK’lının cesedi ise otopsisi yapılmak üzere Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ayrıca olay yerinden yaralı kaçan diğer PKK’lının yakalanması içinde çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERİN HAİN PLANI SON ANDA ENGELLENDİ!

Bitlis'te 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda el yapımı patlayıcı düzenekleri ele geçirilerek imha edildi. Bitlis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada,"18-21 Haziran 2016 tarihleri arasında, Bitlis'e bağlı Güroymak İlçesi kırsalında yürütülen Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik-31 operasyonunda, arazide 1 adet 12 kilogramlık tüpe tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 2 adet basma düzenekli daha önceden patlamış el yapımı patlayıcı, 2 adet basma düzenekli anahtar ve 1 adet 6'lı büyük boy pil bloğu ele geçirildi..

Bitliste PKKlı teröristler polis noktasına saldırdı