Gündem ‘Bizim isteğimiz adalet ve huzur’

‘Bizim isteğimiz adalet ve huzur’

01.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün yürüyüşe başlamadan Şehit Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu her sabah yaptığı rutin basın açıklamasını dün şehit aileleriyle birlikte yaptı

‘Bizim isteğimiz  adalet ve huzur’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü’nün 16’ıncı gününe geceyi Hendek ilçesi Nuriye mahallesindeki mola yerinde geçirdi. Sabah erken saatlerde mola yerinden ayrılan Kılıçdaroğlu 2001 yılında Diyarbakır’da kurulan pusuda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Hendek’teki mezarını ziyaret etti.
‘Örnek alınmalı’
Basın toplantısını bir grup şehit yakınıyla yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bugün Adalet Yürüyüşü’müzün 16’ncı günü. Yolumuza yine inançla, kararlılıkla devam edeceğiz. Bugünkü basın toplantısını şehit aileleriyle birlikte yapıyoruz. Sabah Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ettik. Gaffar Okkan Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan’ın kararlılığı sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğini almak, halkla terörü ayırmak konusunda verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşkilatının da Gaffar Okkan’ı örnek almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün Uğur Mumcu’nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Çok sayıda Diyarbakırlı Gaffar Okkan öldükten sonra doğan çocuklarına onun ismini vermiştir, kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Gaffar Okkan’ı unutmayacağız.”
Sıcak molası
Türkiye’nin terörden çok acı çektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Analar ağlamasın diye söylemlerde bulunduk. Şiirler okuduk, ağıtlar yaktık. Terör hala can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda, emin olun, son derece samimiyiz ve her ortamda dile getirdim. ‘Biz size her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda’ dedik. Kendi topraklarımızda adalet ve huzur istiyoruz dedik.”
Sıcaklıların mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle yürüyenler zor anlar yaşarken, yürüyüş güzergahına sık aralıklarla su dağıtım stantları kuruldu. Yürüyüşün ikinci etabını 10 kilometre ile 11.45’de tamamlayan grup aşırı sıcaklıklar nedeniyle Kargalı Hambaba köyünün çıkışında saat 17.00’ye kadar mola verdi.
‘Adalet Yürüyüşü’nün 16’ncı günü, Hendek’in Nuriye Mahallesi’nde başlarken Akyazı Ormanköy mevkiinde sona erdi. Kılıçdaroğlu, dinlenmeye çekilirken, yürüyüşe katılanlar ise kamp alanında toplanarak dağıtılan sandviçleri yedi, çay içti.

Milletvekili Yıldız kalp spazmı geçirdi

‘Bizim isteğimiz  adalet ve huzur’


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Sakarya’da dünkü birinci etaptaki yürüyüş sırasında kalp spazmı geçirdi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız’a anjiyo yapıldı. Ana damarında tıkanma tespit edilen Yıldız’a, by-pass ameliyatı veya stent takılması yönünde karar alındı. Yıldız, tedavi içi helikopterle İstanbul’daki Memorial Hastanesi’ne sevk edildi. Sedyeyle helikopterden indirilen Yıldız, “İnşallah iyi olacağım. En kısa sürede yürüyüşe devam edeceğim” dedi. Yıldız, daha sonra ambulansla Ataşehir’deki hastaneye götürüldü.

87 yaşında ama 2 gündür yürüyor

‘Bizim isteğimiz  adalet ve huzur’


Yürüyüşün dünkü etabına şair Ahmet Telli ile Haydar Ergülen, yazar Ahmet Ümit ve sanatçı Selda Bağcan da eşlik etti. Yürüyüşün en yaşlı destekçisi ise 87 yaşındaki astsubay emeklisi Adnan Sümer oldu. Yürüyüşe yıllardır yaşadığı Düzce’den katılarak destek veren Sümer, yaşına ve sıcağa aldırmadan 2 gündür yürüyor. İstanbul’a kadar sağlığıyla ilgili bir sorun çıkmazsa yürüyüşünü sürdüreceğini kaydeden Sümer, “Bu yaşta birinin ‘Adalet Yürüyüşü’nde ne işi var diyeceksin. Bu yaşta kendim için belki bir şey yapamam ama çocuklarımın , torunlarım geleceği için yürümem gerekiyor. Bana partiler ve milletvekillleri, ‘Araca bin, öyle devam et’ diyorlar ama o zaman yürüyüşün bir anlamı kalmaz” dedi.

HDP’den kitlesel katılım kararı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı adalet yürüyüşüne nasıl destek verileceği dün yapılan yapılan HDP MYK toplantısında tartışıldı. Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre toplantıda, adalet yürüşünü gerçekleştiren kortejin eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu Kandıra’ya gelişinde katılım sağlanması kabul gördü. HDP, “Adalet Yürüyüşü” kortejini eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve İstanbul Milletvekili Celal Doğan’la karşılayacak ve sembolik destek verecek. HDP, yürüyüş sonrası İstanbul’da yapılacak mitinge ise kitlesel katılım gösterecek. NAMIK DURUKAN Ankara