Gündem Black Friday (Kara Cuma) nedir?

Black Friday (Kara Cuma) nedir?

24.11.2017 - 13:38 | Son Güncellenme:

Black Friday nedir? Black Friday'ın türkçesi Kara Cuma ne anlama geliyor? İzdiham yaşanan Kara Cuma'nın özelliği nedir? Herkesin akın akın gittiği Kara Cuma'nın amacı ne?

Black Friday (Kara Cuma) nedir

Kara Cuma herkes tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Amerika’daki bu uygulamayı her geçen yıl daha fazla Türk markası sahipleniyor. Kara Cuma bu yıl 24 Kasım 2017'ye yani bugüne denk geldi. Peki Kara Cuma insanlar için neyi ifade ediyor? Özellikle de telefon ve tablet fiyatlarında indirim bekleyen pek çok tüketici fiyatlar için arayışa geçti.

Haberin Devamı

KARA CUMA (BLACK FRİDAY) NEDİR?

Amerika’da kasım ayının dördüncü perşembesi, Kanada’da ise ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Şükran Günü’nün ertesi sabahı Kara Cuma olarak kutlanıyor. Ciddi indirimlerle tam bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Bu uygulama ilk olarak elektronik cihazlarda başladı. Daha sonra diğer ürünlere yayıldı. Black Friday denilen alışveriş gününde mağazalar çok erken saatte açılır, beklenenin çok daha üstünde indirimler yapılır. Yoğunluk nedeniyle trafiğin altüst olması, uzun kuyruklar dolayısıyla bu güne ‘Kara Cuma’ adı verilmiş.