Gündem Boğaz ağrısı nasıl geçer?

Boğaz ağrısı nasıl geçer?

30.04.2018 - 20:20 | Son Güncellenme:

Boğaz ağrısı birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenler tespit edilip sorun çözülmediği zaman daha ciddi başka hastalıkların oluşmasına ya da ağrının kronik hale gelmesine neden olabilir. Boğaz ağrısı bazen kulaklara kadar vurabilir. Bu durumda hastalar kulak ağrısı da olduğunu düşünerek panikleyebiliyorlar. Bu nedenle en kısa sürede çözmek gerekir.

Boğaz ağrısı nasıl geçer

Boğaz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Boğaz ağrısının birçok nedeni olabilir. Her insanda boğaz ağrısı aynı nedene bağlı olarak ortaya çıkmaz. Bu kişilerin yaşam koşulları, bünyeleri ve yaşlarına göre değişebilir. Fakat genel kabul görmüş boğaz ağrısı nedenleri vardır. Boğaz ağrısı nedenleri ise şu şekildedir;

· Sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanılması

· Boğazda enfeksiyon oluşması

· Boğazın çeşitli nedenler ile tahriş olması

· Uzun süren konuşmalar yapmak

· Çok aşırı yüksek sesle konuşmak ya da bağırmak

· Burnun tıkanması sonucu ağzı açık uyumak

· Bazı mide rahatsızlıkları

· Yeteri kadar sıvı tüketmemek

· Boğaza yabancı cisim kaçması

· Çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içecek tüketmek

Haberin Devamı

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrısı insanların yaşam kalitelerinin düşmesine neden olur. Çok şiddetli ağrılar kulaklarda hatta boyun bölgesinde bile ağrı hissedilmesine neden oluyor. Boğaz ağrısı çeken kişiler genellikle yutkunmakta zorlanır ve yemek yemeyi istemez. Bu da hastaların bağışıklığının daha çok düşmesine neden olur. Bu nedenle boğaz ağrısı olduğu zaman bol sıvı tüketmek ve yeteri kadar beslenmek gerekir. Boğaz ağrısına çözüm arayanlar için en iyi alternatif tuz ve su ile yapılan gargaradır. Tuzlu su boğaz ağrısının ciddi oranda hafiflemesini sağlar. Bunun dışında ekinezya çayı da çok iyi bir enfeksiyon gidericidir. Aşırı sıcak olmayan bir ekinezya çayı boğaz ağrılarına çok iyi gelmektedir. Yine zencefil ile hazırlanan karışımlar ve bitki çayları da boğaz ağrılarını büyük ölçüde azaltıyor.

Boğaz Ağrısından Korunmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Boğaz ağrısından korunmak için öncelikle boğaz ağrısına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması gerekir. Kesinlikle sigara ve tütün ürünlerinden uzak durulması gerekir. Boğazda tahrişe neden olan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı. Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek içecek tüketilmemeli. Bağışıklığın güçlendirilmesi gerekir.