Gündem Boğazı kesilerek öldürülen Sümeyye'nin annesi konuştu

Boğazı kesilerek öldürülen Sümeyye'nin annesi konuştu

21.10.2009 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

Boğazı kesilerek öldürülen Sümeyyenin annesi konuştu

Boğazı kesilerek öldürülen küçük Sümeyye’nin annesi: Katil değilim

Haberin Devamı

ZONGULDAK'ta, 10 ay önce boğazı kesilerek öldürülen kızı 3.5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ı, sevgilisi olduğu öne sürülen Cihan Bayram ile birlikte öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 38 yaşındaki Ferdane Cinkılıç, bugünkü duruşma ardından “Ben katil değilim” dedi.

Olay, geçen yıl 23 Aralık'ta meydana geldi. Evde uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırılan Sümeyye Cinkılıç'ın cesedi, evine 200 metre uzaklıktaki çöp konteyneri yakınında boğazı kesilmiş halde çuval içinde bulundu. Polisin evde bulduğu, “Saat 24.00'e kadar 5 bin TL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın” yazılı not doğrultusunda yaptığı soruşturmada, anne Ferdane Cinkılıç, sevgilisi olduğu iddia edilen komşusu maden işçisi Cihan Bayram ile birlikte eşi Ali Osman Cinkılıç'tan para sızdırmak amacıyla kızını kaçırıp öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. Cinkılıç ve Bayram, cinayetten 7 ay sonra Temmuz ayında Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada kanıt yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bugünkü 2'nci duruşmaya Ferdan Cinkılıç, maden işçisi eşi Ali Osman Cinkılıç ile birlikte geldi. Cihan Bayram'ın da hazır bulunduğu duruşmada mahalle muhtarı Yılmaz Şen ve Cinkılıç ailesinin komşuları ile polis memurları Alaattin Geçgel, Hüseyin Sağlam ve Hasan Işık tanık olarak dinlendi.

CESEDİ PLASTİK BEBEK SANMIŞLAR

Muhtar Şen, olayı evine gelen Ali Osman Cinkılıç'ın, “Kızım kayboldu, kaçırıldı” demesi üzerine öğrendiğini anlatırken şöyle dedi:

“Polis ile birlikte çocuğu aramaya başladık. Bu sırada Ferdane ve Ali Osman Cinkılıç Emniyet'e götürülmüştü. Çöp konteyneri yanında çuval olduğunu söylediler. Çuval içindeki plastik bebek gibi duruyordu. Önce plastik bebek olabileceğini düşündük. Sonra polis eliyle dokunarak kontrol ettiğinde ceset olduğunu anladık. 3 dönemdir bu mahallenin muhtarıyım. Ferdane ile Cihan arasında gönül ilişkisi olduğu dedikosunu duymadım.”

POLİS MEMURLARI İFADE VERDİ

Polis memurları ise, Ferdane Cinkılıç’ın ifadesinde kızını Cihan Bayram'a pencereden verdiğini itiraf ettiğini bildirirken, bunun üzerine Ferdane Cinkılıç ile Cihan Bayram'ı gözaltına aldıklarını anlattı. Polisler, evde notun bulunduğunu, Ferdane Cinkılıç'ın Cihan Bayram ile ilişkisi olduğunu, kızını kendisinin verdiğini belirtirken, “Ayrıca Emniyet'te, ’‘ızımı neden öldürdün?’ diyerek Cihan Bayram’a tepki gösterdi. Cihan Bayram ise suçlamaları kabul etmedi. Daha sonra iki zanlı aynı odada yüzleştirildi. Her ikisi de suçlamaları kabul etmedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Ferdane Cinkılıç'ın ruh sağlığının tespit edilmesi için hastaneye sevk edilmesine karar verirken, diğer polis memurlarının da tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ferdane Cinkılıç, polislerin yalan söylediğini öne sürdü. Cinkılıç, “Önemli insanlar duruşmaya gelmedi. Ben buradayım. Sonuna kadar buradayım. Ben katil değilim. Beni saf tarafımdan yakalayıp ne yaptılarsa yaptılar. İddiaları kabul etmiyorum. Polis yalan söylüyor. Ben 3 gün Emniyet'te ağladım” diye konuştu. Cihan Bayram ise, “Adalet yerini bulacak” dedi.