Gündem Bu kalp bu hastaneyi hiç unutur mu?

Bu kalp bu hastaneyi hiç unutur mu?

11.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üç buçuk yıldır kalp destek sistemi ile yaşarken geçen yıl yapılan nakille yeniden hayata dönen Erkut Ege, nişanlısı Hülya Elmacı ile hastanede doktorların ve sağlık çalışanlarının katılımıyla evlendi.

Bu kalp bu hastaneyi hiç unutur mu

Tam bitti dedikleri anda doğum gününde Samsun’dan gelen telefonla hayata tutunan Erkut Ege, kalp nakli ameliyatından 1 yıl sonra aynı hastanede dünya evine girdi. Erkut Ege (38) 3.5 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrasında ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Yapay kalp destek sistemi takılan Ege’nin sağlık sorunları 3.5 yıllık boyunca devam etti. Hem İstanbul, hem İzmir’de tedavi olup yoğun bakım ünitelerinde kalan Ege’nin hastalığı zaman içerisinde ilerleyince kalp nakli olmak için acil bekleme listesine alındı. Tam da ümitlerin tükendiği anda, Ege’nin doğum günü olan 3 Mayıs 2017’de mutlu haber Samsun’dan geldi.

Haberin Devamı

Samsun’da operasyon

Özel hareket polisliği yaparken geçirdiği kaza sonrasında Samsun’da hayatını kaybeden ve vasiyetinde organlarını bağışlayan E.B’nin (27) kalbi helikopterle İstanbul’a getirildi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden Kalp Nakli Merkezi Başkanı Dr.Mehmet Balkanay, Prof.Dr.Denyan Mansuroğlu ve Op.Dr.Oğuz Konukoğlu gerçekleştirdiği kalp nakli sayesinde Erkut Ege, yeniden sağlığına kavuştu. İkinci hayatına merhaba diyen Erkut Ege, sağlık durumu normale döndükten sonra bağışçısının ailesi ile görüşmeye başlarken, acılı ailenin manevi evladı oldu.

Erkut Ege, hastalığından 1.5 yıl önce görüşmeye başladığı kız arkadaşı ile tedavi sonrası evlilik yolundaki ilk adımı da organ nakli olduğu hastanede attı.

Haberin Devamı

Şehit babası da şahit

Tüm hastalık sürecinde yanından ayrılmayan ve desteğini esirgemeyen nişanlısı Hülya Elmacı ile hayatını birleştiren Ege’nin nikahını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise kalp naklini gerçekleştiren sağlık ekibi yaptı. Hastanenin konferans salonunda kıyılan nikahta da manevi oğullarını yalnız bırakmayan şehit polisin babası Ahmet Bağcı da, şahitler arasındaki yerini aldı.

Bu kalp bu hastaneyi hiç unutur mu

Erkut Ege ile Hülya Elmacı’nın nikah törenine ameliyatını gerçekleştiren doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

“Ölümle yaşam arasında gelip, gittiğim yerde dünya evine giriyorum Çok heyecanlı ve mutluyum” diyen Ege ise duygularını şöyle özetledi:

“Ölüme ramak kala rahmetli bağışçımız ve doktorların sayesinde hayata döndüm. Herkese minettarım. Benim durumumda olan, organ nakli bekleyen binlerce insan var. Halkımızı organ bağışçısı olmaya davet ediyorum. Organlarımız bizler öldükten sonra toprak altında çürüyeceğine insanlara umut olsun.”