Gündem Bu kez Malatya’da PKK hainliği

Bu kez Malatya’da PKK hainliği

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de bir araçta ele geçirilen 247 kilo patlayıcıdan sonra bu kez de Malatya’da durdurulan bir otomobilin yakıt deposundan 28 kilo çok güçlü patlayıcı madde çıktı.

Bu kez Malatya’da PKK hainliği

Malatya’da polis tarafından şüphe üzerine durdurularak aranan otomobilin yakıt deposunda yaklaşık 28 kilo beyaz renkli ve çok güçlü olduğu değerlendirilen patlayıcı madde ele geçirildi. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Ali Rıza Ü.’nün (39), 2012 yılında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) ilçe başkan yardımcılığı yaptığı ortaya çıktı. Ali Rıza Ü.’nün ifadesiyle Diyarbakır’da olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Önceki gün Mardin’de durdurulan bir araçtan çıkan 247 kilo PETN türü patlayıcı ile birlikte son iki günde 275 kilo patlayıcı el geçirildi.

Haberin Devamı

Malatya- Elazığ karayolunda polis tarafından oluşturulan kontrol noktasına gelen Ali Rıza Ü. yönetimindeki 34 plakalı otomobili durduran ekipler, araçta arama yaptı. Yapılan aramada, aracın yakıt deposunda 28 kilo beyaz renkli ve çok güçlü olduğu değerlendirilen patlayıcı madde ile 2 uzaktan kumanda bulundu.

4 kişi gözaltına alındı

Patlayıcı ve düzeneğe el konulurken, gözaltına alınan sürücü Ali Rıza Ü.’nün üst aramasında ise 6 bin 985 lira ile farklı kişilere ait çok sayıda kredi kartı ve kartvizit ele geçirildi.

Şüpheli Ali Rıza Ü.’nün emniyetteki işlemlerinde, 2012 yılında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, kapatılan BDP’de ilçe başkan yardımcılığı yaptığı ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Ali Rıza Ü.’nün ifadesiyle Diyarbakır’da düzenlediği operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Malatya’ya getirilen 4 şüpheli ile eski BDP’li Ali Rıza Ü.’nün emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Malatya polisinin başarısı

Malatya-Elazığ karayolundaki polis kontrol noktasında durdurulan İstanbul plakalı otomobilde ekipler arama yaptı. Aramada, aracın yakıt deposuna gizlenmiş 28 kilo çok güçlü patlayıcı ve iki uzaktan kumanda ele geçirildi. l MALATYA, DHA