Gündem Bu kez yürekler Eruh’ta yandı

Bu kez yürekler Eruh’ta yandı

28.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerin kurduğu iki ayrı pusuda çatışma çıktı. Çatışmada Uzman Çavuş Mesut Günay, erler Mehmet Yıldız, Mustafa Aydın ve Mehmet Kıran şehit oldu. 4 ailenin yüreğine kor düştü.?Türkiye yine verdiği şehitlerin arkasından ağladı

Bu kez yürekler Eruh’ta yandı

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında önceki gece PKK’lıların kurduğu iki ayrı pusuda çıkan çatışmada Uzman Çavuş Mesut Günay, erler Mehmet Yıldız, Mustafa Aydın ile Mehmet Kıran şehit oldu. PKK’lı teröristlerle ilk çatışma dün saat 21.00 sıralarında Eruh İlçesi’nin kırsal kesiminde çıktı. İlçe merkezinden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu’na giden askerlere bir grup PKK’lı terörist pusu kurdu. Eruh’a 2 kilometre uzaklıktaki Milyanis Bölgesi’nde ormanlık araziye gizlenen teröristler, askerlerin geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte Uzman Çavuş Mesut Günay, şehit oldu. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Helikopterler kalktı
Siirt’teki 3. Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp, bombaladı. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülürken, PKK’lıların bulunduğu alanlara helikopterlerle Özel Harekat Timleri indirildi. PKK’lılarla ikinci çatışma Eruh’un Bilgili Köyü bölgesinde dün saat 05.15 sıralarında çıktı. Askerler operasyon görevinden dönerken, pusu kuran teröristleri tarafından uzun namlulu silahlarla açıldı. Çatışmada 3 asker ağır yaralandı. Siirt Asker Hastanesi’ne götürülen ağır yaralı jandarma erler Mehmet Yıldız, Mustafa Aydın ve Mehmet Kıran şehit oldu.
Öte yandan Siirt’in Üçyol Mevkii’nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 PKK’lı öldürüldü. Muş’ta da 2 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 terörist sağ yakalandı.

Haberin Devamı

Gül’den başsağlığı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt’in Eruh ilçesinde 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e başsağlığı mesajı gönderdi.

İzne gelecekti şehit haberi geldi
Eruh’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Erbaş Mesut Günay’ın (28), Balıkesir’in Çukurhüseyin köyündeki evinde hüzün yaşandı. Sabah erken saatlerde Günay’ın şehit olduğu haberinin gelmesinin ardından, Çukurhüseyin köyünün girişi ve şehidin evi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Taziyeleri kabul eden şehidin annesi Solmaz Günay ve bir yıl önce evlendiği eşi Sabiha Günay’ın güçlükle ayakta durduğu görüldü.
Bir yıllık evli Mesut’un 15 Temmuz’da izine gelme planları yaptığını dile getiren ağabey Günay, ”Temmuz sonuna kadar izninin bir bölümü burada geçirecekti. Daha sonra evini Eruh’a taşıyacak, bir yıldır ayrı kaldığı eşini yanına aldıracaktı. Olmadı, yapamadı. Eşinden de bizden hep ayrı kaldı” diye konuştu. Şehit Günay’ın cenazesi , düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘İki oğlum daha var onlar da feda olsun’
Siirt’te şehit olan 4 askerden piyade er Mustafa Aydın’ın, Kayseri’deki baba ocağına ateş düştü. Altı aylık askerken şehit olan 21 yaşındaki Mustafa Aydın’ın, Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’ne bağlı Senir Köyü’nde oturan ailesi haber öğleden sonra verildi. Haberle yıkılan şehit babası Mehmet Aydın, oğlunun şehit olduğunun içine doğduğunu söyledi. Sabah köye jandarmaların geldiğini belirten Mehmet Aydın, “Oğlumun şehit olduğunu haber vermeye geldiklerini sandım ve yanlarına gittim. Başka bir iş için geldiklerini öğrenince rahatladım. Şimdi siz gelip haber verdiniz” dedi. Aydın, “İki oğlum daha var. Onlar da bu vatana feda olsun. Gözüm arkada kalmaz. Vatan sağ olsun. PKK bizi yıldıramaz” diye konuştu.

Yüreği dayanmadı
Siirt’in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mehmet Yıldız’ın (21) Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyüne ateş düştü. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile beraberindeki askeri yetkililer, Abdi köyüne gelerek burada şehit Yıldız’ın ailesine acı haberi verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi. Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız hastaneye kaldırıldı. Şehit Yıldız’ın amcası Hasan Yıldız, yeğeni Mehmet Yıldız’ın en son dün, anne, baba ve kardeşleriyle konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti. Yıldız daha sonra törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Madalyalı şehit
Eruh’ta şehit olan Piyade Er Mehmet Kıran’ın Sakarya Söğütlü’deki baba evinde de büyük üzüntü yaşandı. Ailesine acı haberi, Sakarya Valililiği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi Subayı Yarbay Ferhat Özkütük ve Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan verdi. Şehit Kıran’ın Sakarya Okçuluk takımında olduğu ve bir çok madalyasının bulunduğu öğrenildi.