Gündem Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı, Türkiye’nin her şehrinde ayrı güzel geçiyor. Ancak bazı şehirler var ki bu ay ziyaretçi akınına uğruyor. Manevi atmosferleri, Ramazan’a özel etkinlikleriyle ruhunuza, iftar sofralarıyla da midenize hitap edecek bu şehirleri sizler için derledik.

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

İstanbul’da gelenekler yaşatılıyor

Haberin Devamı

İstanbul, tarihi camileri, türbeleri ve bu aya özel etkinlikleriyle Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehirlerin başında geliyor. Şehirde, Sultanahmet, Süleymaniye, Nuru Osmaniye, Beyazıt, Laleli camileri ilk akla gelenler. Şehri ziyaret edenlerin diğer adresleri ise bu bölgedeki Topkapı Sarayı, Eminönü’nde yer alan Yeni Camii, Fatih Camii ve Külliyesi.

İstanbul türbeler zengini bir şehir. 120’den fazla türbenin bulunduğu şehirde, Eyüp Sultan, Aziz Mahmûd Hüdâyi, Oruç Baba, Telli Baba türbeleri en bilinenler arasında yer alıyor.

Ayrıca İstanbul’un Eyüp ilçesi her Ramazan, ziyaretçi akınına uğruyor. Bir ay boyunca farklı mekânlarda sanat atölyeleri, dinletiler, tiyatro gösterileri düzenleniyor. Şehirde Ramazan coşkusunun yaşandığı bir diğer nokta ise Sultanahmet Meydanı. Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi’yle çevrili meydan, etkileyici bir atmosfere sahip.

Haberin Devamı

İftar sofralarının kurulduğu meydanda, Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı da ziyaretçileri, tarihte yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçiler, lokum, kahve, boza, Kanlıca yoğurdu gibi özü İstanbul’a ait, geleneksel tatların tarihini öğreniyor ve yapımını yakından izleme fırsatı buluyor. Ayrıca cam işçiliği, ebru, minyatür gibi geçmişi çok eskilere dayanan mesleklerin inceliklerini de işin ustalarından izleme şansı yakalıyorlar.

Meydanda hareketlilik sahura kadar devam ederken Ramazan coşkusunu yaşamak isteyenler Feshane’de buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe, Beylikdüzü, Yenikapı’da da kurulan alanlarda sahura kadar tiyatrodan sahne gösterilerine, orta oyunlarından Hacivat - Karagöz gösterilerine kadar birçok etkinlik düzenleniyor.

Bursa, camileriyle meşhur

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Evliya Çelebi’nin ‘Ruhaniyetli şehir’ olarak tanımladığı Bursa, önemli bir inanç turizmi merkezi olarak dikkat çekiyor. Osmanlı’dan büyük izler taşıyan şehirde birçok cami ve türbe bulunuyor. İznik’te inşa edilen ilk Osmanlı camisi minaresiz, tek kubbeli Hacı Özbek Camii, Nilüfer Hatun İmareti, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ilk akla gelenler.

Osmanlı mimarlığının başlangıç döneminde çok ayaklı ve çok kubbeli cami planlarının önemli örneği olan Ulu Camii ise şehrin simgelerinden. Ayrıca Kozahan, Emirhan, Muradiye Külliyesi, Hüdavendigar Camii, Bursa Kalesi ziyaretçilerin uğrak noktaları.

Haberin Devamı

Ramazan boyunca belediye tarafından şehrin farklı noktalarında mehter gösterileri, gölge oyunları, müzik dinletileri, dini sohbetler, yarışmalar gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Bursa’nın iftar sofrasının vazgeçilmezleri arasında İskender kebap, İnegöl köfte, Kemalpaşa tatlısı, üzüm şırası var.

Peygamberler şehri Şanlıurfa

Şanlıurfa, birçok peygambere ev sahipliği yapması nedeniyle Peygamberler şehri olarak kabul ediliyor. Şehrin birçok kutsal mekânı bulunuyor. Bunların başında Balıklıgöl geliyor. Halil-Ür Rahman ve Rızvaniye camileri ile Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan Mevlid-i Halil Camii ve mağarası, Aynzeliha Gölü de Balıklıgöl’ün yakınında bulunuyor. Ayrıca Hz. Eyyub, eşi Hz. Rahme ve Hz. Elyesa’nın kabirlerinin bulunduğu Eyyub Nebi Beldesi de bu şehirde. Ramazanda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Şanlıurfa, gastronomi açısından da zengin. Yöresel yemekler arasında balcanlı kebap, lahmacun, çiğ köfte, kazan kebabı yer alıyor.

Haberin Devamı

Mevlana’nın diyarı Konya

Hoşgörü ve barışın temsilcisi Mevlana’nın şehri Konya’da görülmesi gereken ilk yer, Hz. Mevlâna Türbesi ve Müzesi. Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Şeyh Sadreddin-i Konevi Câmii ve Türbesi, Ateşbaz-ı Veli Türbesi, İplikçi Camii, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Seyyid Harun Veli Külliyesi de şehrin inanç turizmi açısından öne çıkan yerlerinden. Ramazanda sema gösterilerinin büyük ilgi gördüğü Konya’nın meşhur yemekleri ise etli ekmek, Arabaşı çorbası, bamya çorbası, çebiç, Mevlana böreği ve tirit.

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Edirne’de Osmanlı’nın izleri

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Edirne, Ramazan’da ziyaret edilebilecek en güzel şehirlerden biri. Yaklaşık 90 yıl boyunca Osmanlı’ya başkentlik yapan şehri birbirinden ünlü camiler süslüyor. Bu camilerin en ünlüsü ise Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı ve ‘ustalık eserim’ olarak tanımladığı Selimiye Camii.

Haberin Devamı

II. Murat’ın yaptırdığı Üç Şerefeli Camii, Yıldırım Bayezid Han’ın oğlu Emir Süleyman tarafından 1403’te yapımına başlanan Eski Camii, Gazi Mihal Camii, Darül Hadis Camii de öne çıkanlar arasında.
Edirne’de ayrıca Türk İslam Eserleri Müzesi, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Rüstempaşa Kervansarayı, Selimiye Arasta Çarşısı da gezilecek yerlerden.

Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken şehirde Meriç Nehri ve dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzun Köprü ile Karaağaç da mutlaka görülmeli. Edirne’de iftar sofralarının başköşesinde ise tava ciğer yer alıyor.

Karne hediyesi Disneyland tatili

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Disneyland Paris’te bu yıl Marvel Yazı yaşanacak. Hem küçüklerin hem de büyüklerin hayranı olduğu birbirinden özel süper kahramanlar, Disney ziyaretçilerine macera ve heyecan dolu renkli bir tatil yaşatmak için hazır. Marvel Yazı Disneyland Paris’te 30 Eylül 2018’e kadar sürecek.

Çocuklar için karne sonrası muhteşem bir yaz tatili hediyesi olarak da değerlendirebilecek bu eğlence dolu deneyim, ETS’nin çok özel fırsatlarıyla tatilseverleri bekliyor. Yüzde 20 indirim ve yarım pansiyon konaklama avantajıyla sunulan tur programı için 13 Haziran’a kadar rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

ETS’nin düzenlediği Disneyland Paris rezervasyonlarında; park içerisinde yer alan birbirinden farklı konseptlerdeki 7 konforlu otel seçeneğinden birinde konaklama, park içerisinde hızlı servis veren restoranlarda kahvaltı, kalınan gece sayısı kadar öğle veya akşam yemeği, yine kalınan her gün için Disney Parkları’na giriş bileti ve ücretsiz hızlı geçiş imkânının yanı sıra konaklanan otelde Disney karakterleriyle tanışma fırsatı katılımcıları bekliyor. Ayrıca standart fiyatlar üstünden yapılan rezervasyonlara dileyenler Marvel Paketi’ni de ekstra olarak ekleyebiliyorlar. Bu pakette, Marvel karakterleriyle akşam yemeği, Spiderman Gösterisi, 60 euro değerinde hediye kart, Disney PhotoPass ile hatıra fotoğrafı bulunuyor.

Il Riccio Beach House yaza merhaba dedi

Bu şehirlerde Ramazan bir başka güzel

Doğuş Turizm otellerinden Il Riccio Beach House Bodrum, yaza merhaba dedi. Akdenizli yaşam tarzını yansıtan ve misafirlerine üst düzey bir konfor sunmayı vadeden Il Riccio Beach House eğlenceli konseptiyle bu yaza damga vurmaya hazırlanıyor.

Capri Palace Otel’in Michelin Yıldızlı restoranı Il Riccio Restaurant’ın kardeşi ve Mytha Hotel Anthology’nin yedi otelinden biri olan Il Riccio Beach House Bodrum, özel atmosferinin yanı sıra yenilikler içeren menüsüyle de misafirlerine eşsiz bir tatil vadediyor.

Bodrum’un hareketliliğinden 20 kilometre uzaklıkta, sessiz bir koyun tepesinde yer alan Il Riccio Bodrum, bozulmamış doğası, kendine ait plajıyla günlük ziyaretçileri için olduğu kadar B-lesiure trendini benimseyerek iş seyahatlerini eğlenceyle birleştirmek isteyenler için de ideal.

Il Riccio Beach House Bodrum, Bodrum Uluslararası Havaalanı’na 45 km, Bodrum merkezine 21 km, Dalaman Uluslararası Havaalanı’na 211 km uzaklıkta.

10 suit odadan oluşan Il Riccio Bodrum, Capri Palace Hotel ve Spa’nın modern çizgisinde özel olarak tasarlandı. Otel, butik hizmet anlayışıyla tüm misafirlerine kişiye özel hizmet sunuyor.

Yazarlar