Gündem Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Meteoroloji açıkladı...

Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Meteoroloji açıkladı...

12.06.2019 - 23:50 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının yanı sıra sağanak yağışların artmasıyla beraber vatandaşlar son dakika hava durumunu oldukça merak ediyor. Peki bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı? İşte Meteoroloji'den sağanak yağış açıklaması...

Bugün hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji açıkladı...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Çanakkale, Sakarya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Kırklareli'nin ve Tekirdağ'ın batı, Balıkesir'in doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle batı ve güneybatı, Ege kıyıları ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 21°C, 30°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ANKARA 16°C, 26°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 23°C, 32°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu