Gündem Bugün hava nasıl olacak? 10 Mart Pazar hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 10 Mart Pazar hava durumu...

09.03.2019 - 22:35 | Son Güncellenme:

Tüm yurtta yağışsız geçen bir Cumartesi günün ardından vatandaşlar, Pazar günü hava nasıl olacak sorusuna cevap arıyor. Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar sayesinde özellikle İstanbul'da kendini sokaklara atan vatandaşlar, bugün hava nasıl olacak diye merak ediyor. Adeta yazı anımsatan bu günleri kaçırmak istemeyenler Pazar günü için planlarını yapmaya başladı bile. İşte 10 Mart hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak 10 Mart Pazar hava durumu...

Üç cemrenin de düşmesiyle baharı kucaklayan Türkiye'de hava sıcaklıkları oldukça yüksek seyrediyor. Bugün hava nasıl olacak sorusuna cevap arayan vatandaşlar, Pazar günü de güneşli havanın devam edip etmeyeceğini öğrenmek istiyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 10 Mart Pazar günü için yapılan hava durumu tahmini!

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Karadeniz ile Akdeniz'in yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece, kuzey ve iç bölgelerde ise 5- 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR

Rüzgarın; genellikle batı ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve kuzeybatı, yarın öğle saatlerinden sonra batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL 10°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 11°C, 22°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA 2°C, 17°C

Az bulutlu ve açık