Gündem Bugün hava nasıl olacak? 6 Nisan Cumartesi hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 6 Nisan Cumartesi hava durumu...

05.04.2019 - 22:46 | Son Güncellenme:

Baharın bir türlü tam olarak kendini gösteremeyip havaların beklenenden soğuk devam etmesiyle vatandaşlar, hafta sonu hava nasıl olacak sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Sıcaklıkların mevsim normallerin altında seyrettiği yurdumuzda, Cumartesi günü için dışarıda plan yapanlar hava durumunun nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Meteoroloji'nin Cumartesi günü için yapılan tahmininde ise hava sıcaklıklarının yurt genelinde artışa geçeceği görülüyor. İşte 6 Nisan Cumartesi günü yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 6 Nisan Cumartesi hava durumu...

Geçtiğimiz hafta soğuyan hava sonrası vatandaşlar, bu hafta sonunun nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı tahminlere göre, hava sıcaklıkların artması bekleniyor. 6 Nisan Cumartesi günü için plan yapanların merak ettiği detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kahramanmaraş, Çanakkale, Bayburt çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Artvin'in iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevreleri ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR

Genellikle doğu ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 7°C, 15°C

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İZMİR 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ANKARA 3°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu