Gündem Bugün ne pişirsem diye soranlar için farklı fikirler

Bugün ne pişirsem diye soranlar için farklı fikirler

30.04.2018 - 20:20 | Son Güncellenme:

Bugün ne pişirsem sorusuyla daha günün ilk saatlerinden itibaren uğraşmaya başlarsınız. Hele bir de yoğun bir işte çalışıyorsanız bu soru içinden çıkılamaz bir hal almaktadır. İnsanlar her gün farklı lezzetler tatmak ama bunları yaparken de çok fazla vakit harcamamak isterler.

Bugün ne pişirsem diye soranlar için farklı fikirler

Ne pişirsem sorusuyla baş başa kalan insanlar ya yemek yapmakla uğraşmayı çok sevmiyordur ya da yemek hazırlamak için uzunca vakti yoktur. İnsanlar yemek hazırlarken uzun vakitler harcamamak adına pratik yemek tariflerine başvurmaktadır. Pratik yemek tarifleri de her zaman akla gelmeyebilir, bu yüzden size pratik olarak ne yapabileceğinizi sunmak istedik.

Haberin Devamı

Makarnasız olmaz

Herkes tarafından özellikle öğrenciler tarafından bilinen bir gerçek vardır ki makarna tüm mutfakların en pratik yemeğidir. En vakitsiz zamanlarınızda hızlıca hazırlayabilmeniz için herhangi bir çeşidi mutfağınızın başköşesinde durmaktadır. Kısa sürede zahmetsizce hazırlayabileceğiniz makarna gününüzün kurtarıcısı hâline gelebilir. Dilerseniz sade bir şekilde de makarnanızı hazırlayabilirsiniz ya da isterseniz makarnanızın içine peynirden köri sosuna, salçadan domatese kadar her şeyi koymakta özgürsünüz. Bilinenlerin dışında ise tavuklu makarna, kremalı mantar soslu makarna, Fettucini Alfredo değişik türde lezzetli makarnalardandır. Bu doyurucu lezzeti ve birçok çeşidi Türk halkının mutfağına sokan İtalyanlara sonsuz teşekkür etmek gerekmektedir.

Haberin Devamı

Proteine doymak için

Pratik yemek denildiği zaman bir de etli yemekler vardır ki doyuruculuğunu tartışmak neredeyse imkânsızdır. Etin en yakıştığı yemek ise köftedir. Köfte hem hızlı pişer hem de birçok alternatifi bulunmaktadır. Bunlar İzmir köfte, ızgara köfte, sulu köfte, İnegöl köfte ve özellikle çocukların çok sevdiği köfte ve patates yemeğidir. Köfte yemekleri ile hem gözünüz doyar hem de vücudunuz proteine doyar. Pratik yemek yapmak istiyorsanız köfteye yolunuz illa ki uğrayacaktır.

Her şey mevsiminde güzel

Pratikliğin başka bir sırrı da yemeklerinizi hazırlarken mevsimlik ürünleri kullanmanızdır. Eğer ki mevsim kış ise sofranızda balığa ya da mevsim yazsa salata çeşitlerine ve sebze yemekleri sofrada sıklıkla yer verebilirsiniz. Mideyi yormayacak yemekleri mevsimlere göre seçmek sizin için bir avantajdır. Sebze ve salatayı yazın, balığı kışın yediğiniz zaman tadı damağınıza daha güzel gelecektir.