Gündem Burun kıran Arda adliyelik

Burun kıran Arda adliyelik

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Savcılık, futbolcu Arda Turan’ın gece kulübünde şarkıcı Berkay’a kafa atarak burnunu kırmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Arda Turan dün akşam emniyette hem darp hem de silah kullandığı iddiasıyla ilgili üç saat ifade verdi.

Burun kıran Arda adliyelik

Başakşehirli milli futbolcu Arda Turan (31) aralarında Trabzonsporlu Burak Yılmaz’ın da bulunduğu bir grupla geçen çarşamba İstanbul Emirgan’daki ‘Gizli Kalsın’ adlı gece kulübünde eğleniyordu. Yan masada pop şarkıcısı Berkay (Şahin) ile eşi Özlem Ada Şahin vardı. Berkay bir ara dışarı çıktığında, Arda Turan iddiaya göre Özlem Şahin’in yanına gidip şöyle dedi: “Çok güzelsin, evli olmasam seni kaçırmazdım!” Futbolcuyu terslediğini belirten genç kadın, bu sırada gelen eşi Berkay’ın durumu öğrendiğini söyledi. Özlem Şahin, Berkay’ın futbolcuya, “Eşimi gönderiyorum, seninle erkek erkeğe konuşacağız” dediğini aktardı. Ancak Arda Turan bu sırada Berkay’a kafa attı. Burnu kırılan şarkıcı hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Avukat: Yere ateş etti

Şarkıcının avukatı Ayşegül Mermer, olayın sonrasını şöyle anlattı: “Arda Turan saldırıdan sonra Berkay’ın kaldırıldığı hastaneye 7 - 8 kişiyle gelerek müvekkilim ile konuşmak istedi. Baş başa konuşmak isteyince Berkay ile hastanedeki bir odaya geçtiler. Berkay’a ‘Senin eşin olduğunu bilmiyordum. İnanmıyorsan al silahımı vur beni. Bilsem yapmazdım’ dedi. Berkay da ‘Yaptığın terbiyesizlik’ diye cevap verdi. Arda Turan ‘Ben böyle bir şey yapmam’ diyerek tabancasıyla yere ateş etti. Biz de şikâyetçi olduk.”

Telefonla çağırıldı

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, futbolcu hakkında ‘kasten yaralama ve silahla tehdit’ iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne telefonla çağrılan Arda Turan’ın ifadesine başvuruldu. Arda Turan dün akşam 3 saat ifade verdikten sonra emniyetten ayrıldı. Hastanenin güvenlik amirine de olayı saklamaktan işlem yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Burun kıran Arda adliyelik

Mermi çekirdeği polisin elinde

Arda Turan - Berkay kavgasının polis raporu ortaya çıktı. Polis tutanağında, 10 Ekim’de sabaha karşı özel hastaneye giriş yapan Berkay ile Arda’nın alkollü ve gergin oldukları, güvenlik görevlilerinin Arda’nın ‘belinde kabarıklık’ gözlemledikleri, görüntüler incelendiğinde Arda’nın elinde siyah bir silah görüldüğü, çalışanların futbolcuyla şarkıcının tartıştığı bölümde mermi çekirdeği bulduğu belirtiliyor. İkilinin tartıştığı sırada hastaneye şarkıcı Murat Dalkılıç’ın da geldiği tutanakta yer alıyor. Tutanakta, “Çalışanlar zemine ve fotokopi makinesine isabet etmiş mermi çekirdeği bulmuş, ancak emniyete hemen haber vermemişler. Mermi çekirdeği daha sonra olay yeri inceleme ekibince muhafaza altına alınmış. Olay savcıya anlatılmış, kasten yaralama, silahla tehdit, Arda Turan’ın yakalanması, tabancanın bulunması için çalışma yapılması, Berkay Şahin, eşi Özlem Şahin ve Murat Dalkılıç’ın ifadelerinin alınması, kamera görüntülerinin alınması, Özlem Şahin’in beyanında cinsel taciz olayı geçerse, tekrar savcıdan talimat beklenmesi talimatları verilmiştir.”

Haberin Devamı

‘KAZAYLA PATLADI’

Arda Turan, emniyette şöyle ifade verdi: “Ben Burak Yılmaz ile konuşurken, bir anda Berkay beni çekmeye başladı. Ne olduğunu anlamadım, o an vurdum. Sonra öğrendim ki eşine laf söylemişim. Ben kadını tanımıyorum. Tanımadığım birinin evli olduğunu da bilemem. Ayrıca eşi ‘Arda tuvalete giderken bana dokundu’ demiş. Ama ben orada tuvalete gitmedim. Berkay’ın ardından hastaneye gittim ve eşine hiçbir şey söylemediğimi anlatıp, ‘Buna nasıl inanırsın’ dedim. O da bana ‘Kaptan ben sana inanıyorum’ dedi. Belimdeki tabancayı çıkarıp masaya koydum, ‘Eğer taciz olduğunu düşünüyorsan al silahı beni vur, şikayetçi olmayacağım’ dedim. Tabancayı tekrar belime koyarken ateş aldı.” Arda’nın silahını emniyete teslim ettiği öne sürüldü. - MÜSLÜM SARIYAR DHA

Eski şoföründen alacak davası

Arda Turan’ın başı eski şoförü Aşkın Yıldırım ile de derde girdi. Yıldırım futbolcunun kendisini haksız yere işten çıkardığını ileri sürerek ‘alacak’ davası açtı. Davanın görülmesine dün başlandı.

Haberin Devamı

‘Kafayı koydum’

Arda Turan dün sabah teve2’deki ‘2. Sayfa’ programına, “Berkay ensemden tutunca sinirlenip kafayı koydum” diye konuştu. Futbolcu dün akşam emniyetten ayrılırken alnındaki iz dikkati çekti!

‘Bana kocam anlatır’

Burun kıran Arda adliyelik

Özlem Ada Şahin olaydan sonra Arda Turan’ın eşi Aslıhan Doğan Turan’ı arayıp olayı anlattığını belirtmişti. Aslıhan Doğan Turan ise dün ‘2. Sayfa’ programının sunucularından Gülşen Yüksel Salt’a mesaj atarak şunları söyledi: “Özlem’in bende numarası bile yok. Özlem bana mesaj attı, bir yerden sonra onu dinlemeyi bıraktım. ‘Bana bu mevzuyu kocam anlatır’ dedim. Beni tanıyorsunuz, dürüst bir insanım. Özlem’e sorar mısınız kitabı ne zaman çıkıyormuş?”

Doğum yapmasına iki hafta kalan Aslıhan Doğan Turan dün sosyal medyadan da şu açıklamayı yaptı:

‘Zarar veremezsiniz’

“Yaşanmışlıklarıyla olgunlaşmış bir insan, aile kavramının ne olduğunu bilen bir evlat, tahmin edilenden çok daha güçlü bir kadın ve en önemlisi bir anne adayı olarak yazıyorum. İlişkimin ilk gününden evliliğimin bugününe kadar ne kadar saçmalık varsa önüme sunuldu. Farklı amaçlara hizmet eden, beni sosyal platformda eleştirmeye kendinde hak gören, mutsuzlukla beslenen, hazımsız insanlarla karşılaştım. Sabrım birçok kez denense de bugüne dek kimseye istediğini vermedim. Bugün de vermeyeceğim. Allah’ın izniyle oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir üçüncü şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim.”

Haberin Devamı

‘Arda silahı ateşlemiş’ iddiası

Magazin yazarı Kenan Erçetingöz, Berkay’ı hastanede ziyaret ettikten sonra sosyal medyada yaptığı açıklamada olayın Özlem Ada Şahin’in anlattığı gibi olduğunu öne sürdü. Erçetingöz şu iddialarda bulundu: “Özlem, Arda’nın söylediklerini eşi Berkay’a çocuğunun üzerine yemin ettirip, bir şey yapmayacağına dair söz aldıktan sonra anlatıyor. Kavgadan sonra hastaneye gidiyorlar. Arda Turan hastaneye silahla geliyor ve acil servisteki bir odada baş başa konuşurlarken Arda masadaki silahı ateşliyor. Savcılık kamera görüntülerine el koymuş. Berkay’ın Arda Tuna’dan şikâyetçi olmaması için araya kimler, kimler girmiş. Ben hepsini telefon mesajlarında ve arama kayıtlarında gördüm.”

Şarkı söyleyebilecek mi?

Tedavisi özel bir hastanede devam eden Berkay’ı ameliyat eden Doç. Dr. Erdem Güven, şarkıcının tekrar şarkı söylemesi için risk olduğunu, burnun anatomik yapısını koruyarak kırılan kemikleri yerine koyduklarını açıkladı. Güven, “Berkay’ın burnunda çok parçalı kırık olduğunu tespit ettik. Ameliyata alıp, kırıkların eski haline dönmesi için gerekli tedaviyi uyguladık. Şarkı söylemesini etkileyecek durum için kesin konuşmuyoruz. Kendisini hazır hissettiği, iyileştiğini gördüğümüz zaman şarkı söylemesine izin vereceğiz. Yüksek volümlü şarkı söylerken burun kanamaları olabilir. Tamamen iyileşme olduğunda karar vereceğiz” dedi. Berkay’ı ziyaret edenler arasında Demet Akalın, Cansu Kurtçu - Fettah Can, Murat Dalkılıç, Hakan Altun ve Ömür Gedik de vardı. -SEÇKİN ŞENVARDAR

Yazarlar