Gündem Büyükelçiler raket salladı

Büyükelçiler raket salladı

06.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı tarafından, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında “Avrupa Günü Tenis Turnuvası” düzenlendi.

Büyükelçiler raket salladı

Ankara Tenis Kulübü kortlarındaki turnuvaya, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals’in yanı sıra bakanlık, başkanlık, delegasyon, Türkiye Ulusal Ajansı ve başkentteki büyükelçiliklerden temsilciler katıldı. Faruk Kaymakçı, Gabriel Munera Vinals, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ile eşi ve Paralimpik Tenis Milli Takım oyuncuları Milliyet’e konuştu. Gün sonunda kadınlar kategorisinde şampiyon Barbara Mohr olurken, 2’nciliği Tighereda Kulessa ve 3’üncülüğü de Gülhan Ulutekin elde etti. Erkeklerde ise birincilik kürsüsüne John Wins Purdy çıkarken, 2’nci George Sober, 3’üncü de Bernardo Cordoba oldu.

Haberin Devamı

Turnuvaya katılan Paralimpik Tenis Milli Takımı oyuncularından Uğur Altınel ve Hüseyin Çelik’e Durmuş, Emirhan Toper’e Benli, Yunus Emre Arslan’a ise Kaymakçı ödüllerini takdim etti.

Büyükelçiler raket salladı
Büyükelçiler raket salladı

Birleştirici spor

Sporun diyaloğu ve hoşgörü kültürünü arttıran önemli bir araç olduğunu söyleyen Faruk Kaymakçı, 9 Mayıs Avrupa günü vesilesiyle tenis turnuvası düzenledik. Amacımız Avrupa Günü’nü hatırlamak, sporun birleştirici rolünü göstermek. Bugün en önemli katılımcılar engelli sporcularımız. İçlerinde dünya 6’ncısı milli sporcumuz da var. Neredeyse her turda engelli sporcularımız da bize katıldı. Birlikte oynadık. Biz sporun herkes tarafından yapılabilirliğini göstermek istiyoruz” dedi. AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, “Bugün burada böyle faydalı bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz buradayız ve birbirimizden hiçbir farkımız yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükelçiler raket salladı

Sporun engeli yok

Uluslararası kuruluşların bir araya gelerek ortak bir amaç uğruna çabaladığını söyleyen Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber’in kortta ter döken eşi Barbara Faber Mohr, ‘Kortta birlikte oynamaktan keyif aldık. Sporun ne milleti ne de engeli vardır” diye konuştu.