Gündem Buz gibi havada sımsıcak dersler

Buz gibi havada sımsıcak dersler

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Buz gibi havada sımsıcak dersler

Yurdun birçok yerinde hava karlı ve soğuk... Doğada ve sokaklarda yaşayan hayvanlar da yaşam mücadelesi veriyor. Vicdanlı kişiler, çağdaş kuruluşlar ise muhtaç hayvanlara el uzatarak kalpleri fethediyor.

Haberin Devamı

Uludağ’da can operasyonu

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışıyla beyaza bürünen Uludağ’da aç kalan sokak hayvanları için harekete geçti. Ekipler, sokak hayvanları için Uludağ yolunun çeşitli noktalarına kuru mama bıraktı. Oteller bölgesine kadar çıkan ekipler, yol boyunca karşılaştıkları köpeklere parazite karşı etkili ilaçlardan verdi. Ekipler, Uludağ yolunda aç kalan hayvanlara yiyecek dağıtmalarının yanı sıra yaralı ve hasta hayvanları da toplayarak tedavilerinin yapılması için Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne götürdü. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırmaları yapılacak olan hayvanlar tekrar doğaya bırakılacak. Ekipler ayrıca kış dönemindeki zorlu hava şartlarında hayatlarını sürdüremeyecek olan 27 yavru köpeği de barınağa götürdü. Donmak üzere olan yavru köpekler kış aylarını barınakta geçirecek ve havaların iyileşmesiyle tekrar doğal alanlarına geri bırakılacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyemizce yol kenarına konulan yemmatiklere de yem takviyesi yapıldı” dedi. - İSMAİL AKGÜL DHA

Haberin Devamı

Buz gibi havada sımsıcak dersler

Titreyen yavruları ısıttılar

Ankara’da önceki akşam başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren kar yağışı sonrası donmak üzere olan 3 köpek yavrusuna mahalleli sahip çıktı. Keçiören’e bağlı Ayvalı Mahallesi’ndeki bir parkta havlama sesleri duyan vatandaşlar, dışarı çıktıklarında 3 köpek yavrusunun soğuktan titrediğini gördü. Bunun üzerine mahalle sakinleri karton ve tahta parçalarıyla kulübe yaparken, üç genç de evlerinden getirdikleri battaniyelerle hayvanları dondurucu soğuğa karşı korudu. Evlerinden yemek de getiren gençler, kulübe yanında ateş yakarak köpeklerin ısınmasını sağladı. Yavrulara sahip çıkan mahalle sakinlerinden Serhat Mücahit Damkalı (18) kuzenleri Eyüp Baran Damkalı (17) ve Melih Boran Damkalı (16) ile gece saat 03.00’e kadar köpeklerin yanından ayrılmadı. l AA

Bacağı kırık su samuruna tedavi

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi acil servisinin önüne 20 gün önce bir kutu içinde yaralı su samuru bırakıldı. Su samurunu gören güvenlik görevlileri, durumu Veteriner Fakültesi bünyesindeki hayvan hastanesi yetkililerine bildirdi. Hayvan hastanesi yetkililerince alınan su samuru muayene edildi. Röntgeni çekilen su samurunun sol bacağında kırık tespit edildi. Tedavisi süren su samuru tamamen iyileşmesinin ardından doğal yaşam alanına bırakılacak. Doç. Dr. Özlem Nisbet, iki yaşındaki dişi su samurunun kendilerine getirildiğinde acı çektiğini gözlemlediklerini belirtti ve “Su samurunu acil servisin önüne kimin bıraktığını, nereden getirdiklerini, kırıkların nasıl oluştuğunu bilmiyoruz. Uyguladığımız tedaviyle iyileşmeye başlayan hayvanı rehabilitasyon için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim ettik” dedi. l AA

Haberin Devamı

Buz gibi havada sımsıcak dersler

Ankara’da eğitime kar engeli

- Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini, kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da idari izinli sayılacağını bildirdi.
- Van, Muş, Hakkari, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve Kars’ta 1113 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Van Başkale ve Bahçesaray ile Kars Sarıkamış’a bağlı köy okulları ve taşımalı eğitim veren okullar dün tatil edildi.
- Muş Hasköy’de şiddetli rüzgar ve sağanaktan dolayı enerji nakil hattı direği devrildi, köylerde enerji kesintisi yaşandı.
- Konya Bozkır’da tipi nedeniyle çinko ocağında mahsur kalan iki işçiyi AFAD kurtardı.
- Kar yağışı nedeniyle Zonguldak’ta 32, Amasya, Tokat ve Çorum’da 96 köy yolu ulaşıma kapandı. Zonguldak’ta heyelan nedeniyle 11 ev boşaltıldı. Çorum’da kent merkezinde eğitime ara verildi, engelli ve hamile kamu personelinin de bir gün idari izinli sayıldıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Buz gibi havada sımsıcak dersler

Altı öğrenciyi itfaiye kurtardı

- Mardin ve ilçelerinde şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle Kızıltepe, Mazıdağı ve Artuklu’da bazı evleri su bastı, araçlar selde sürüklendi. Ömerli-Mardin yolunda oluşan gölette mahsur kalan servis minibüsündeki 6 ğrenciyi itfaiye kurtardı.