Gündem Cannes’da ödüller kime gidecek?

Cannes’da ödüller kime gidecek?

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

70. Cannes Film Festivali bu akşam dağıtılacak ödüllerle son buluyor. Çok kuvvetli bir yarışmaya sahip olmayan Cannes’da eleştirmenlerin üzerlerinde uzlaşmadığı filmlerden oluşan bir yarışma yer aldı.

Cannes’da ödüller kime gidecek

Dolayısıyla aralarında Pedro Almodovar, Park Chan Wook, Maren Ade ve Paolo Sorrentino’nun yer aldığı birçok önemli yönetmenin bulunduğu jürinin kararları sürprizlerle dolu olacak. Andrey Zvyagintsev’in yönettiği, günümüz Rusya toplumundaki iletişimsizlik ve yabancılaşmayı konu alan ‘Loveless’ Altın Palmiye veya büyük ödüllerden birine yakın bir film. İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un imzasını taşıyan Batı toplumlarındaki sorunlara kara komedi üzerinden yaklaşan ‘The Square’ de ödül töreninde sahnede isminin anılması beklenen diğer bir film. ‘The Square’, yönetmen, senaryo gibi alanlarda akla gelebilecek filmlerden biri. Yarışmadaki Fransız filmlerinden ve 1990’lardaki AIDS aktivistlerine odaklanan ‘120 Battements par minute’ yarışmanın eli yüzü düzgün filmlerinden biri olarak jürinin takdirini toplayabilir. Jürinin filmi En İyi Erkek Oyuncu üzerinden ödüllendirme ihtimali bulunduğu gibi Jüri Büyük Ödülü veya Jüri Özel Ödülü için düşünebileceği filmler arasında yer alabilir.

Haberin Devamı

Cannes’da ödüller kime gidecek

İki Altın Palmiye Ödüllü Michael Haneke’nin kariyerine referanslar verdiği yeni filmi ‘Happy End’in jürinin tercihleri arasında yer alıp almayacağı merak konusu. Jüri, usta yönetmeni En İyi Yönetmen veya oyuncu dallarında değerlendirebilir. Yunanistan’dan başladığı kariyerini İngilizce filmlerle başarıyla sürdüren Yorgos Lanthimos’un ilginç ve kontrollü aile hikayesi ‘The Killing of a Sacred Deer’, En İyi Yönetmen dalının önemli adaylarından biri. Festivalde bu yıl dört filmle yer alarak kariyerinin zirvelerinden birini yapan Nicole Kidman, bu filmdeki veya Sofia Coppola’nın ‘The Beguiled’ındaki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne uzanabilir. ‘The Beguiled’la Kidman ödül almasa bile filmin jürinin dikkatini çekmiş olma ihtimali yüksek.

Haberin Devamı

Jürinin değerlendirmeye alması muhtemel diğer bir film ‘Geu-Hu’. Jüri filmi Jüri Büyük Ödülü, Jüri Özel Ödülü veya bu yıla özel verilen 70. Yıl Özel Ödülü’yle sahneye çıkarabilir. Eleştirmenleri ikiye bölen Ukraynalı yönetmen Sergei Loznitsa’nın filmi ‘Krotkaya’nın gecede ödüllendirilip ödüllendirilmeyeceğini tahmin etmek zor. Benny ve Josh Safdie’nin soygun filmi ‘Good Time’ ise başrolündeki Robert Pattinson’a En İyi Erkek Oyuncu Ödülü getirebilir veya Jüri Özel Ödülü gibi bir ödülle takdir edilebilir. François Ozon’un yönettiği ve ‘L’Amant Double’ ise jürinin yaklaşımının tahmin edilemeyeceği filmler arasında yer alıyor. Fatih Akın’ın yönettiği ‘Auf dem Nichts’ ise başrolünde takdir toplayan Diane Kruger’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandırabilir.