Gündem Cantürk’ü uyarmadım

Cantürk’ü uyarmadım

07.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da yürütülen bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında işadamı Behçet Cantürk ile Avukat Yusuf Ekinci’nin aile dostlarından iş kadını Nadire İçkale tanık olarak ifade verdi

Cantürk’ü uyarmadım

İçkale’nin, gazeteci Soner Yalçın’ın Behçet Cantürk’ün Anıları isimli kitabındaki iddiaların aksine, öldürülecek işadamları listesinden haberi olmadığını, Cantürk’ü de, “Behçet dikkali ol. Başbakanın elinde bir liste varmış, en başında sen bulunuyormuşsun” şeklinde uyarmadığını söyledi.İçkale, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e “tanık” sıfatıyla ifade verdi.
29 Temmuz 1992’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Liceli işadamı Mehmet İçkale’nin eşi olan Nadire İçkale’nin, öldürülen Behçet Cantürk ve Avukat Yusuf Ekinci ile “aile dostu” oldukları öğrenildi. Yusuf Ekinci’nin eşi Ülkü Ekinci’nin ifadesindeki bazı beyanları nedeniyle İçkale’nin tanıklığına başvurulduğu kaydedildi.
Eşi öldürüldükten sonra Ankara’daki İçkale Oteli’nin başına geçen Nadire İçkale’nin, ifadesinde, 1990’lı yıllarda öldürülmesi planlanan 40 kişilik Kürt işadamları listesinden haberi olmadığını, Cantürk’ü de listede ismi olduğu için uyarmadığını söylediği kaydedildi.