Gündem Çarşı’ya tam destek!

Çarşı’ya tam destek!

14.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez bir taraftar grubunun ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle yargılandığı Çarşı davasının ilk duruşması 16 Aralık Salı günü görülecek.

Çarşı’ya tam destek

Çarşı grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olayları sırasında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’, ‘terör örgütü kurmak ve üye olmak’ gibi suçlardan açılan davaya sayılı günler kala Türkiye’de ilk kez pek çok taraftar grubu destek verdiğini duyurdu.
‘Türk taraftarının santraforu’
Türkiye Taraftar Hakları ve Dayanışması üyesi gruplar, 16 Aralık’ta Çağlayan Adliyesi’nde olacaklarını bildirdi. Fenerbahçeliler Derneği, Sol Açık, Vamos Bien, Sopalı Pankart, Tek Yumruk, Kızıl Aslan, Beleştepe, Asi Dramalılar gibi gruplar davada Çarşı’yı destekleyeceklerini açıkladı. Spor Emekçileri Sendikası adına konuşan Yavuz Karamahmutoğlu, “Bir taraftar grubunun darbe girişiminden yargılanmasına gülerek tanıklık yapacağız. Davanın çok tutarsız olduğunu ve Çarşı’ya yüklenen suçların gerçek olmadığını biliyoruz. Çarşı Türk taraftarının santraforudur, Çarşı’yı soyunma odasına göndertmeyiz” dedi.
‘Birbirlerini tanımıyorlar’
9 polis memurunun müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamede Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergeç’in eylemlere katılan Çarşı grubu üyelerini Beşiktaş’taki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni de işgal etmeye sevk ettiği iddialarını avukat Derviş Yıldız yanıtladı. Yıldız, “Gezi’ye çıkmak suçsa onlarca milletvekili de suçlansın. Davada yargılanan 35 kişinin çok azı birbirini tanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’da miting

Almanya’dan Nürnberg, Dortmund, St Pauli, Bayern Münih, Greuther Fürth, Kaiserslautern, Freiburg, Saarbrücken, Yunanistan’dan Panionios, Fransa’dan Red Star gibi kulüplerin taraftarları da Çarşı’ya destek verdiklerini açıkladı. Bugün saat
14.00’te Köln’deki Hans-Böckler-Platz/BF West Meydanı’nda büyük bir miting yapılacağı duyuruldu.