Gündem Çataklı: Gereken neyse yapılacak

Çataklı: Gereken neyse yapılacak

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Çataklı: Gereken neyse yapılacak

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Çubuk’ta şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıya ilişkin, “Törenin yapıldığı alanda Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalarının koruma görevinin gerektirdiği usul ve tekniğe uygun davranmadıkları kanaatindeyiz. Soruşturma sonucunda gereken neyse yapılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Çataklı, dün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında nisan ayı değerlendirmesinde bulundu.

‘Uygun davranmadılar’

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde nisanda 9 bin 716 kırsal operasyon yapıldığını kaydeden Çataklı, “Operasyonlarda aralarında İçişleri Bakanlığı’nın terör aranan listesinde mavi kategoride aranan bir, turuncu kategoride bir, gri kategoride altı, kategorisi olmayıp sözde üst yönetici konumunda iki teröristin de aralarında bulunduğu 93 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Çubuk’taki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı sırasında yanında bulunan korumalarına ilişkin soruya Çataklı, “Olayın geneli hakkında mülkiye müfettişlerimizce yürütülmekte olan bir soruşturma var. Sayın Kılıçdaroğlu’nun korumalarının durumu da bu soruşturma kapsamındadır. Soruşturma bitip rapor teslim edildikten sonra da gereken neyse o yapılacaktır” yanıtını verdi. Çataklı, olayla ilgili oldukları gerekçesiyle CHP’nin şikayetçi olduğu 28 kişinin aralarında bulunduğu 74 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 67’sinin Akkuzulu köyünden, dördünün Çubuk merkezden, ikisinin bitişikteki İmam Hüseyin köyünden ve bir kişinin de Kalecik’ten şehidin okul arkadaşı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

‘Herkes başvurabilir’

Çataklı, CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’taki cenaze töreninde uğradığı saldırı nedeniyle Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devleti. Herkes hukuk yollarına başvurabilir” diye konuştu.

‘Bolu için müfettiş görevlendirdik’

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlık yaptığı süreçte Suriyelilere yardım yapmayacaklarına ilişkin açıklamasıyla ilgili, “40 civarında STK nefret ve toplumda kargaşaya yol açtığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Biz de bu suç duyuruları üzerine mülkiye müfettişleri görevlendirdik” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, CHP Belediye Başkanları Toplantısı için geldiği parti genel merkezinde konuyla ilgili soruları yanıtladı. “İçişleri Bakanlığı, hakkınızda soruşturma başlatmış, neler söyleyeceksiniz” sorusu üzerine Özcan, konuyu toplantıda kendisine gelen telefonlardan öğrendiğini ve detayları bilmediğini bildirdi. Özcan, “Varsa açılmış bir soruşturma, gönderirler bir müfettiş, biz de savunmamızı veririz” diye konuştu. Özcan, kentte yaşayan bazı yabancı uyruklularının iki ayrı kuruluşun yanı sıra belediyeden de yardım aldığını belirterek, “Biz dedik ki Türk vatandaşlarına tanınmayan bu imtiyazı yabancılara da biz tanımıyoruz. Söylediğimiz bu. Yoksa kimse aç kalsın, acından ölsün, böyle bir şey söyleyemeyiz biz. Biz sosyal demokratız” ifadelerini kullandı.