Gündem Cate Blanchett

Cate Blanchett

03.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisi ağustos sayısında yeni filmlerden sergilere, konserlerden edebi seyahate çıkan yazarlara ve yeni albümlere uzanarak okuruna kapsamlı bir kültür sanat haritası çıkarıyor

Cate Blanchett

Milliyet Sanat dergisi bu ay kapağına iki Oscar’lı oyuncu Cate Blanchett’ı taşıyor. Oyuncu dergide, bu ay vizyona girecek olan Alman sanatçı Julian Rosefeldt’in ‘Manifesto’sunun başrolünde. Blanchett filmde sanat tarihinden 13 manifestoyu, farklı karakterlerin ağzından okuyor. Blanchett bu vesileyle kapsamlı bir portresiyle dergide mercek altına alınıyor. Sinema sayfalarında ayrıca süper kahramanlıktan süper yıldızlığa uzanan Ryan Reynolds portresi, beyaz perdedeki Stephen King uyarlamaları da okura sunuluyor. ‘Adı: Efsane’ dizisinde başrolü oynayan Şenay Gürler ise Asu Maro’ya verdiği söyleşide toplumun dışına itilmiş kadın karakterlerini anlatıyor.

Haberin Devamı

Müzik, tiyatro, kitap

Müzik bölümünde üç farklı ilde gerçekleşecek üç festivale dair röportajlar ve tanıtım yazıları yer alıyor. Zeytinli Rock Festivali’ni canlandırdıktan sonra başarısını Samsun, Adana ve Kuşadası’na da taşıyan müzisyen ve organizatör Umut Kuzey ile bir söyleşi, bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek Nilüfer Müzik Festivali’ne bir bakış ve yeni ismiyle Bodrum Müzik Festivali’nde sahne alacak başarılı İspanyol keman sanatçısı Leticia Moreno üzerine bir portre, dergide yer alan konulardan birkaçı. Ayrıca Arcade Fire ve Çağıl Kaya’nın yeni albümleri, alternatif sahnenin yükselen isimlerinden Rain Lab’i oluşturan İdil Meşe ve Da Poet ile bir söyleşi ve Okay Barış ile yapılmış bir röportaj, müzik sayfalarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni tiyatro sezonunda bizi bekleyen oyunlar ve Yunan yönetmen/koreograf Dimitris Papaioannou’nun yeni projesi ‘The Great Tamer’, sahne sanatları bölümünün konuları. Derginin edebiyat sayfalarında ise edebiyatçıların kaleminden çıkan seyahat kitapları, Sezen Aksu’nun yazdığı çocuk kitabı ‘Efe ile Bulut’ hakkında bir söyleşi ve Ahmet Mithat Efendi’nin ‘Müşahedat’ı ile ilgili bir değerlendirme bulunuyor.

Yazlık sergiler

Derginin plastik sanatlar sayfaları Arter’deki ‘Görme Biçimleri’nin küratörleri Sam Bardaouil ile Till Fellrath’la yapılan bir röportajla başlıyor. Milliyet Sanatt’a ayrıca Sinop Bienali kurucularından T. Melih Görgün söyleşisi var. The Royal Academy of Arts’taki ‘Yaz Sergisi’, Anselm Kiefer’in usta Rus şair Velimir Khlebnikov’a adadığı yeni sergisi, Berlin merkezli Slavs and Tatars kolektifinin 2006’dan bu yana sürdürdüğü sanatsal pratiğinden kapsamlı bir seçkinin yer aldığı SALT Galata’da yer alan yeni sergisi hakkında birer izlenim yazısı da dergide okura sunuluyor. Ayrıca Elgiz Müzesi’nin ‘Teras Sergileri’ serisinin bu yılki sergisi olan ‘Heykel Sanatının Ustalarına Saygı’ üzerine bir yazı da dergide okurları bekliyor.