Gündem Caz ve daha fazlası 25 yıldır İstanbul’da

Caz ve daha fazlası 25 yıldır İstanbul’da

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 25. yaşını kutlayan ve bu vesileyle 10 Temmuz’da Nick Cave and The Bad Seeds’i ağırlamaya hazırlanan İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında, cazın usta isimlerinden güncel müziğin tanınmış ekiplerine, yeni keşiflerden sevilen yıldızlara, farklı mekânlarda gerçekleştirilecek 50’nin üzerinde konserle müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Caz ve daha fazlası 25 yıldır İstanbul’da

Festivalin bu yılki diğer sürprizleri arasında, rock tarihinin usta vokallerinden Robert Plant ve grubu The Sensational Space Shifters, Benjamin Clementine, Melody Gardot, Caro Emerald; Dave Holland, Zakir Hussain ve Chris Potter; BADBADNOTGOOD, Zara McFarlane, Robert Glasper ve Christian Scott, Taylor McFerrin, Avishai Cohen, Omar Sosa ve Yiliañ Canizares sahneye çıkacak önemli isimlerden sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Festival kapsamında geçen yıl ilki düzenlenen, yerli sahnenin isimlerini tanıtmak amacıyla SOCAR Türkiye desteğiyle hayata geçirilen ‘Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması’ ikinci kez 27-30 Haziran’da gerçekleştirilecek. Vodafone Freezone sponsorluğunda ücretsiz gerçekleştirilecek ‘Parklarda Caz’ konserleri ve Kadıköy yakasında festival içinde festival deneyimi yaşatacak ‘Gece Gezmesi’ bu yıl da devam edecek. Tüm gün sürecek konserler ve atölye çalışmalarıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek ‘Çocukça Bir Gün’ başlıklı etkinlik de ‘minik’ cazseverleri mutlu edecek. Festivalin ücretsiz etkinlikleri, bu sene ‘Parklarda Caz’ın gelenekselleşen mekânı Fenerbahçe Khalkedon ve Fenerbahçe Parkı’nın yanı sıra Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda gerçekleşecek konserler ile artarak devam edecek.

Haberin Devamı

Dave Holland, Zakir Hussain ve Chris Potter 29 Haziran’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Caz ve daha fazlası 25 yıldır İstanbul’da

KUZEY'DEN DOĞU'YA

Festival ‘Farklı Coğrafyalar, Farklı Sesler’ başlıklı etkinlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden müzisyenleri sahnesinde ağırlayacak. Azeri piyanist ve besteci Shahin Novrasli, 30 Haziran’da Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta sahnede olacak. Konserde Novrasli’den sonra Erkan Oğur sahneye Can Çankaya, Matt Hall ve Turgut Alp Bekoğlu ile çıkacak.
Ayrıca günümüz cazının önemli keman virtüözlerinden Adam Baldych, Helge Lien Trio ve Tore Brunborg ile festival sahnesinde buluşuyor. Gecenin üçüncü kahramanı, besteci ve saksofoncu Tore Brunborg, Norveç caz sahnesinin önemli bir ismi. Üçlü geçen yıl birlikte yayınladıkları Brothers albümünden parçalarla, Swissotel Sultan Park’ın kendine has atmosferinde 4 Temmuz akşamında bir araya gelecek.

Caz ve daha fazlası 25 yıldır İstanbul’da