Gündem Çekicinin kaldırdığı araçtan düşen Leyla Çetinkol Milliyet’e konuştu: Bakıma muhtaç duruma geldim

Çekicinin kaldırdığı araçtan düşen Leyla Çetinkol Milliyet’e konuştu: Bakıma muhtaç duruma geldim

24.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de çekicinin kaldırdığı araçtan düşerek ağır yaralanan 82 yaşındaki Leyla Çetinkol hâlâ canının yandığını belirterek, “Hiçbir şeyi tek başıma yapamıyorum. Aracın içine bakmadan, araç çekilir mi? Sorumlusu kimse cezalandırılmalı” dedi...

Çekicinin kaldırdığı araçtan düşen Leyla Çetinkol Milliyet’e konuştu: Bakıma muhtaç  duruma geldim

İçişleri Bakanlığı geçen ay park yasağına ilişkin bir genelge yayımlamış, “Park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek ve bu araçlara ceza yazılmayacak” ifadelerini kullanmıştı. Ancak genelge yayınladıktan kısa bir süre sonra, Kadıköy’de 82 yaşındaki Leyla Çetinkol’ın içinde bulunduğu araç çekici tarafından götürülmek istendi. Çekici tarafından aracının kaldırıldığını fark eden Çetinkol arabanın kapısını açtı. Bu sırada yerden 1-2 metre yükseklikteki arabadan düşerek ağır yaralandı. İstanbul Valiliği ise Çetinkol’un yaralanmasına neden olan çekici operatörü ve trafik polisi hakkında soruşturma başlattı.

Çekicinin kaldırdığı araçtan düşen Leyla Çetinkol Milliyet’e konuştu: Bakıma muhtaç  duruma geldim



‘Ölümden döndüm

Haberin Devamı

Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Çetinkol 9 günlük tedavisinin ardından önceki gün hastaneden taburcu oldu. Kadıköy’deki evinde dinlenen Çetinkol, yaşadıklarını Milliyet’e anlattı. Ölümden döndüğünü belirten Çetinkol şunları söyledi: “Acıbadem’deydik. Kızım fatura yatırmak için araçtan ayrıldı. Kısa bir süre geçmeden, aracın kaldırıldığını fark ettim. O esnada aracın içinde savruldum ve kapı açıldı. Birden kendimi yerde buldum. Hiç aracın içine bakmadan, araç çekilir mi?

Düşmenin etkisiyle vücududa kırıklar oluştu. Hâlâ canım yanıyor. Yaşadığım olaydan sonra tamamen bakıma muhtaç duruma geldim. Hiçbir şeyimi tek başıma yapamıyorum. Yetkililer kazadan sonra söz verdi ama hiçbiri sözünü tutmadı, unutuldu gitti. Ben günlerdir acı içinde hastanede yatıyorum, bana bunları yaşatan bütün sorumluların ceza almasını istiyorum.”

Hangi durumlarda araç çekilir?

Bakanlık tarafından yayımlan genelgeye göre park halindeki araçlar şu hallerde çekilebilecek:

Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 metre mesafedeki araçlar.

Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 metre mesafedeki araçlar.

Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine ve kavşaklara, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere 5 metre mesafe araçlar.

Engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak şekilde bulunan ve kaldırılması gereken araçlar.

Çekicinin kaldırdığı araçtan düşen Leyla Çetinkol Milliyet’e konuştu: Bakıma muhtaç  duruma geldim


Haberin Devamı

‘İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz’

Leyla Çetinkol’un kızı Çiğdem Çengi de yaşananlarla ilgili şunları aktardı: “Aracımı park ettiğim yerde diğer araçların geçişini engelleyecek ya da trafiği aksatacak bir durum yoktu. Buna rağmen aracın içini dahi kontrol etmeden aracı çekmişler. Döndüğümde annem yerdeydi. Bu nasıl bir dikkatsizlik kabul etmiyoruz. Çok riskli ameliyatlar geçirdi. Bu yaştaki kişilerde kalça kırığının iyileşmesi zor. Annemin sosyal güvencesi de yok. Artık evde bakıma ihtiyacı var. Ben çocuk bakıyorum. Diğer kardeşim çalışıyor. Evde bakımı için yetkililer bize yardım etsin. Kazaya neden olan polis ve çekici sadece bir kere hastaneye geldi ondan sonra görmedik. Hem polisten hem de çekiciden şikâyetçiyim. Maddi ve manevi tazminat talep edeceğim. Çünkü annem bilinçli taksirle yaralandı ve insan hayatı bu kadar ucuz olamaz.”