Gündem ‘Cem Karaca şarkısı cover’layacağız’

‘Cem Karaca şarkısı cover’layacağız’

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seyircilerin bağış yaparak katıldığı Nilüfer Müzik Festivali sona erdi. İlk gün sahne alan İngiliz grup Oi Va Voi sorularımızı yanıtladı

‘Cem Karaca şarkısı cover’layacağız’

Türkiye’nin bağışla girilen ilk festivali olan Nilüfer Müzik Festivali, geçtiğimiz hafta sonu Bursa Nilüfer Belediyesi Balat Ormanı’nda gerçekleştirildi. Festivalde Şebnem Ferah, MFÖ, Oi Va Voi, Riff Cohen, Che Sudaka, Aydilge, Yasemin Mori ve Son Feci Bisiklet’in de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı birçok grup sahne aldı. İki gün süren festivalin ilk günü sahne alan, İngiliz deneysel müzik

Haberin Devamı

grubu Oi Va Voi sahne sonrası sorularımızı yanıtladı.

n Öncelikle grubunuzun isminden başlamak istiyorum. Neden İbranice bir isim kullanıyorsunuz?

Aslında tam olarak İbranice değil. Bu Batı Avrupa’da Almanca ve İbranicenin karışımından gelen bir isim. Yidiş dilinde Ovi Va Voi “Aman Tanrım” demek.

n Geçen yıl Türkiye’de bir turne gerçekleştirdiniz burada oldukça popülersiniz, bunu neye bağlıyorsunuz?

İlk olarak aslında kullandığımız enstrümanlardan dolayı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü klarnet ve keman Türkiye’de çok popüler ama Batı Avrupa’da ve özellikle İngiltere’de pek böyle müzik yapan yok. Yaptığımız performanslar da Türkiye insanının seveceği şeyler. Yani sahnedeki o küçük şovların Türkiye insanını çektiğini düşünüyoruz.

Haberin Devamı

n Peki Türkiye dinleyicisiyle diğer ülkelerdeki dinleyicileriniz arasında nasıl bir fark var?

Buradaki dinleyicileri çok enerjik, tutkulu ve sıcakkanlı buluyoruz.

n Türkiye’de dinlediğiniz müzisyen/gruplar var mı? Türk müziğini nasıl buluyorsunuz?

Türkiye’den Hüsnü Şenlendirici’yi takip ediyoruz, çünkü biz de klarnet çalıyoruz. Onun dışında Cem Karaca var, hatta yakında onun bir şarkısını da coverlayacağız.