Gündem Cemil Candaş davasında 4 kişiye müebbet talebi

Cemil Candaş davasında 4 kişiye müebbet talebi

27.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın 18 Temmuz 2016’da belediye binasındaki makamında vurularak öldürülmesine ilişkin 4’ü tutuklu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Cemil Candaş davasında 4 kişiye müebbet talebi

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Hacı Avcı, Engin Gölve Şenol Şahin, Rıza Keten ve başka suçtan tutuklu Bilal Yaman ile Candaş ailesi ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı, sanıklardan Mithat Yılmaz, Rıza Keten ve Selahattin Keten’in, Cemil Candaş’ı “tasarlayarak öldürülmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı, sanıklardan Şenol Şahin’in de “tasarlayarak insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

Savcı sanıklardan Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Engin Gölve’nin de “tasarlayarak kasten öldürme suçuna yardım etmek” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. 3 sanığın beraatına karar verilmesini de talep eden savcı, sanıklardan Mithat Yılmaz hakkında kırmızı bülten de çıkarılmasını istedi. Mahkeme heyeti, 4 sanığın tutukluluk halinin devamına, firari sanık Mithat Yılmaz hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.