Gündem Cerrah 2 saat ifade verdi

Cerrah 2 saat ifade verdi

16.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olan ve soruşturmada adı geçen diğer kamu görevlileriyle beraber görevini ihmal ettiği iddia edilen Celalettin Cerrah ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek üzere dün saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Cerrah 2 saat ifade verdi

Avukatıyla birlikte adliyeye gelen Cerrah, Savcı Doğan’a yaklaşık 2 saat ifade verdi. İfadesinin ardından adliyenin protokol kapısından aracıyla ayrılan Cerrah, basın mensuplarının sorularına cevap vermedi.
Tek dosyayla soruşturma yürütmeye başlayan savcılık, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve ‘yasadışı dinleme’ soruşturmasında tutuklu bulunan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ‘şüpheli’, cinayet davasının sanığı Ogün Samast’ın ise ‘tanık’ sıfatıyla ifadelerine başvurmuştu.

‘Milliyetçi duygular’
Dink cinayetinden sonra Cerrah, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal’le de bu konuda görüşmede bulunmuş” demişti. Cerrah, sözü tepki çekince yeni bir açıklama daha yapmış, “Örgüt bağlantısı yok” ve “Milliyetçi duygular” sözleri ikinci açıklamadan çıkarılmıştı.