Gündem Cezaevine hijyen standardı geliyor

Cezaevine hijyen standardı geliyor

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hükümlü ve tutukluların atıl iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla faaliyet gösteren işyurtları, örnek çalışmalara imza atacak.

Cezaevine hijyen standardı geliyor

Cezaevlerine gıda güvenliği ve hijyen alanında Avrupa Birliği (AB) düzeyinde kalite standardı geliyor. Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu ile Eczacıbaşı Profesyonel arasında, “gıda güvenliği ve hijyen” alanında protokol imzalandı. Buna göre; gıda üretimi ve sunumu ile sosyal tesis işletmeciliği gibi alanlar başta olmak üzere belirlenen işyurdu atölye ve tesislerinde güvenli kimyasal kullanımı ve hijyen konularında, işyurtlarında görevli personel ile hükümlü ve tutuklulara özel eğitimler verilecek.

Haberin Devamı

Teorik ve pratik eğitimlerin ardından sertifikalandırma yapılacak. Devamında ise, hem işyurtları gıda güvenliği alanında uluslararası kalite standartlarına ulaşacak hem de hükümlüler aldıkları eğitimlerle turizm sektöründe aranılan niteliklere sahip ara eleman olarak turistik işletmelerde istihdam olanağına kavuşacak.

Edinilen bilgilere göre, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu ile Eczacıbaşı Profesyonel, işyurtları bünyesinde faaliyet gösteren atölye ve tesislerin ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi çerçevesinde desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla; eğitim, denetim ve danışmanlık konularını kapsayan protokol imzaladı.

Özel eğitimler verilecek

İşyurtları, bu yeni iş birliğiyle gıda güvenliği ve hijyen alanında da örnek çalışmalara imza atacak. Yapılacak çalışmaların belirlenmesi amacıyla İş Yurtları Daire Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıda belirlenen işyurdu atölye ve tesislerinde, güvenli kimyasal kullanımı, mutfak hijyeni, yüzey hijyeni ve bakımı ve kişisel hijyen konularında, işyurtlarında görevli personel ile hükümlü ve tutuklulara özel eğitimler verilecek.

ISO 22000 belgesi

Bu kapsamda işyurtlarının ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi çerçevesinde temizlik ve hijyen konusunda ihtiyaç duyduğu prosedürlere, standartlara ve kimyasal kullanımı ile ilgili bilgilere kısa sürede erişebilmesi sağlanacak. Mesleki gelişimlerini sürekli kılmak amacıyla başlanılan iş birliğine devam ettirilecek.

Sektörde iş olanağı

Bu iş birliği kapsamında yapılacak çalışmalarla işyurtları gıda güvenliği alanında uluslararası kalite standartlarına ulaşacak. Hükümlüler ise, aldıkları eğitimlerle turizm sektöründe aranılan niteliklere sahip ara eleman olarak turizm işletmelerinde istihdam olanağına kavuşacak.