Gündem Cezayir'in bilinmeyenleri!

Cezayir'in bilinmeyenleri!

22.04.2018 - 12:49 | Son Güncellenme:

Cezayir, bir yanı Akdeniz bir yanı Sahra Çölü ile çevrili çarpıcı bir ülke. Kuzey Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Cezayir özgün yaşam biçimi ve Berber Kavmi’nin etkisiyle tanınıyor. Osmanlı etkisinin halen hissedildiği bu topraklarda Türk konuklar sıcakkanlılıkla karşılanıyor. İşte Cezayir hakkında bilinmesi gerekenler...

Cezayirin bilinmeyenleri

Kuzey Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Cezayir bir Arap ülkesidir. Resmi dili Arapça olsa da yıllarca Fransız sömürgesi altında kaldığı için Fransızca da konuşulur. Başkenti Algiers de dilimizde ülke ile aynı adı taşımaktadır. Dolayısıyla Cezayir anlamına gelir.

Haberin Devamı

Tunus ve Fas'a komşu olan ülkenin kuzeyinde Akdeniz iklimi yaşanırken güneyinde çöl iklimi görülmektedir. 1518 yılında Osmanlı İmparatorluğu himayesine geçmiştir, 1830 yılında ise Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Başkent Algiers binaların çoğunlukla beyaz renkli olmasından dolayı beyaz şehir olarak adlandırılmaktadır.

Beyaz şehir Algiers’de nereleri görmelisiniz?

Algiers (Cezayir) kendine has kültürü ile turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Doğal yaşam alanları ve yemek kültürü ile tanınır. Şehrin kıyı kesimindeki otellerde konaklayabilir, hesaplı hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Görsel açıdan sizi memnun edecek olan bu şehri yaklaşık üç günde gezip eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cezayir'in bağımsızlık savaşını gösteren Şehitler Anıtı gezilecek yerlerdendir. Notre Dame Katolik Kilisesi önemli ziyaret merkezlerindendir. Algiers şehri, yemyeşil görüntüsü, düz alanı ve temiz havası ile insanları kendine hayran etmektedir. Bulunduğu konumdan dolayı Akdeniz ve Afrika kültürünün karışımından oluşan zenginleşmiş bir mutfağı bulunmaktadır. Yemeklerin çoğunluğu kuzu etinden yapılmaktadır.

Algiers (Cezayir) şehrinde, her yıl ekim ayında festivaller düzenlenir. Şehirde festival ve konserlere geniş yer verilmesine rağmen gece hayatı durgun bir durumdadır, bar ve gece kulüplerine fazla önem verilmemektedir. Gece hayatının en hareketli geçtiği adres El Djazair Oteli’dir. Burada eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Algiers (Cezayir) şehri hakkında birçok bilgi veren Martyrs Memorial Anıtı’nı ziyaret ederek yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Cezayir'de ulaşım

Başkentte şehir içi ulaşımda, taksi, otobüs, tramvay, metro kullanılmaktadır. Turist olarak bu şehri gezecekler için şehir merkezi ve şehir dışına en iyi ulaşım otobüslerdir. Taksi turistler için pahalıdır.

Cezayir, gerek kültürü gerekse doğal görünümü ve lezzetli yemekleriyle insanı kendine hayran bırakan harika bir ülkedir. Farklı bir deneyim için tercih edebilirsiniz.