Gündem Cinayetten tutuklama

Cinayetten tutuklama

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla’nın babasının amcasının oğlu ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Cinayetten tutuklama

Ağrı’da oturan Şükran - Nihat Aydemir, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 15 Haziran 2018’de yakınlarının yaşadığı, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Bezirhane köyüne gitti. Ailenin 4 yaşındaki kızı Leyla Aydemir, o gün köyde dedesinin evinin önünde kayboldu. Çok sayıda görevli tarafından günlerce aranan Leyla’nın cansız bedeni, kaybolduktan 18 gün sonra dere kenarında bulundu. Daha önce defalarca aranan köy yakınındaki Kurudere mevkiinde yüz üstü suya atılan Leyla’nın açlıktan öldüğü belirlendi. Çocuğun kıyafetleri de aynı yerde bir hafta sonra bulundu.

Haberin Devamı

Delil durumuna göre

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı dün olayla ilgili 4 şüphelinin 14 Temmuz’da gözaltına alındığını açıkladı. Başsavcılık, gözaltına alınan 3 şüphelinin mevcut delil durumuna göre adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, Mehmet Aydemir’in ise 18 Temmuz’da ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandığını bildirdi. Leyla’nın babası Nihat Aydemir’in amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir, daha önce sosyal medyada çocuğun katili olmakla suçlanmıştı. Suçlamayı reddeden Mehmet Aydemir, “Bu kışkırtmalar yüzünden can güvenliğim kalmadı” demişti. Mehmet Aydemir’in yakınları ise zanlının evinde PKK terör örgütüyle ilgili dokümanlar ele geçirildiği için tutuklandığını, Leyla cinayetiyle ilgisi olmadığını öne sürdüler. l TURGAY İPEK, HÜMEYRA PARDELİ DHA