Gündem CNN Türk canlı yayında sürpriz anlar

CNN Türk canlı yayında sürpriz anlar

27.07.2018 - 15:54 | Son Güncellenme:

CNN Türk ekranlarında Bünyamin Sürmeli'nin programında sürpriz anlar... Cem Seymen 'bir dakika bir şey soracağım' diyerek stüdyoya geldi.

CNN Türk canlı yayında sürpriz anlar

Meteorolojist, Hava Durumu Editor ve Sunucusu Bünyamin Sürmeli, merakla beklenen 'kanlı ay' tutulmasıyla ilgili değerlendirmede bulunurken stüdyoya sürpriz bir misafir geldi. Cem Seymen "bir şey soracağım" diyerek bir anda stüdyoya girip 'kanlı ay' tutulmasının nedenlerini sordu.

Haberin Devamı

CNN Türk canlı yayında sürpriz anlar

Bünyamin Sürmeli neden 'Kanlı ay' denilmesinin sebebini "Kanlı ayın olması için dolunay olması gerekiyor. Güneş ışınları Ay'a kızıl bir görünüme sahip olduğu için 'kanlı ay' deniyor" diyerek açıkladı.

Sürmeli, Cem Seymen'in neden bu kadar uzun sürüyor demesine ise astrologların daha iyi cevap vereceğini belirtti.

CNN Türk canlı yayında sürpriz anlar

3 SAAT 55 DAKİKA TUTULACAK

Ay’ın dünyanın arkasında kalması ve Güneş ışınlarını alamaması ile oluşan Ay tutulmalarından en uzunu 27 Temmuz gecesi gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk gözlemevine ve çalışan en eski teleskopuna sahip İstanbul Üniversitesi Gözlemevi, amatör astronomi meraklıları ve akademisyenleri yüzyılın en uzun Ay tutulmasında bir araya getirecek. Mars, Jüpiter ve Satürn gibi gezegenlerin de görülebileceği gecede ay toplam 3 saat 55 dakika tutulacak.

Haberin Devamı

Yazarlar