Gündem Çocuklar ‘harikalar operası’nda

Çocuklar ‘harikalar operası’nda

21.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

DenizBank Çocuk Operası’nın ikinci eseri sanatseverlerle buluşuyor. Rejisörlüğünü Caner Akın’ın, yönetimini besteci ve şef Murat Cem Orhan’ın, yapımını allaturca’nın üstlendiği eserde, çocuk korosunu şef Güneş Kaya çalıştırdı.

Çocuklar ‘harikalar operası’nda

“Wolfie Harikalar Operasında” adlı eser, zamanı olmayan bir mekâna düşen yönetmenin opera eserini hayata geçirme serüvenini konu alıyor. Operayı tanımaya çalışan yönetmenin, yardımcısı Suzi ile birlikte yaptığı seçmeler sırasında, Mozart’ın küçüklüğü Wolfie’yi görmesiyle macera başlıyor. Yönetmen, Wolfie’den operayı öğretmesi için yardım isterken Kedi Kız’ın oyunları ile de başa çıkmaya çalışıyor. Juliet, Carmen, Mantua Dükü ve Escamillo gibi tanınan opera karakterlerinin Harikalar Operası’nda karşılaşmasıyla birlikte eğlenceli ve karnaval havasında geçen bir hikâye çocukların karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Wolfie’nin sihirli ve sürprizlerle dolu dünyası, opera repertuvarının eserlerini Türkçe aryalar ile tanıtıyor. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek bir kurguya sahip olan Wolfie Harikalar Operasında’nın biletleri ise PASSO ve Zorlu PSM gişesinden alınabilir.