Gündem Çocuklar ortada kaldı

Çocuklar ortada kaldı

07.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma faciasında ölen 301 kişiden biri olan İbrahim S.’nin eşi daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girdi. Ortada kalan biri anemi hastasi 3 kardeşe, babaanneleri bakmaya çalışıyor

Çocuklar ortada kaldı

İZMİR’in Kınık İlçesi’nde yaşayan ve babaları İbrahim S.’yi (37), Soma’daki 301 madencinin öldüğü faciada kaybeden anemi hastası İ.S. (14) ve iki kız kardeşi, anneleri A.S.’nin (33) daha önce işlediği suç nedeniyle cezaevine girdi. Babalarının yokluğuna bir de anneleri eklenen üç kardeşe babaanneleri Ayşe S. (59) bakmaya başladı.
Kahvehane işleten İbrahim S. işleri kötüye gidince 4 yıl önce facianın yaşandığı madende çalışmaya başladı. İki yıl önce kiradan kurtulmak isteyen İbrahim krediyle iki odalı ev aldı. Evin borcunu bitiren İbrahim, 6 aylıkken Akdeniz anemisi teşhisi konan oğlu İ.S.’nin tedavisini karşılamak için yine kredi çekti. Eşi A.S., kızları G.S. (10) ve Ş.S. (4) ve oğlu İ.S. ile kendi hallerinde yaşayan İbrahim, 13 Mayıs’ta Türkiye’yi yasa boğan maden faciasında 300 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirdi. Acı haberle aile adeta yıkıldı.
Faciada hayatını kaybeden madencilerden 149’unun daha önce örnek bir davranışla, ilik nakli bekleyen arkadaşları İbrahim’in oğlu İ.S. için kan örneği vermişler ancak yapılan tahlilde hiçbiri uygun bulunmamıştı. Faciadan bir hafta sonra Almanya’dan bir donörün İ.S.’nin dokusuna uygun olduğunu bilgisiyle aile buruk sevinç yaşadı. Ancak iki ayda bir kan takviyesiyle yaşamını sürdüren İ.S., Almanya’daki donörün listeren çıkartılmasıyla bir defa daha yıkıldı.

Anneleri cezaevine girdi
Kardeşler, kısa bir süre önce de de tek dayanakları olan anneleri A.S.’den ayrı kaldı. İki yıl önce bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş 1.5 yıl hapis cezası bulunan A.S. cezaevine girdi. Hakkındaki hapis kararı, talebi üzerine bir yıl ertelenen A.S., bu sürenin dolmasının ardından yapılan tebligata rağmen tekrar müracatta bulunmayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen 30 Kasım’da polis tarafından evinden alınan A.S., Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisindeki Kadın Cezaevi’ne gönderildi. Babasının yokluğuna alışamadan annesinden de zorunlu olarak ayrı kalan İ.S. ve kardeşlerine babaannesi Ayşe S. bakıyor.