Gündem Çocuklarda obezite alarmı!

Çocuklarda obezite alarmı!

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki 3 milyon obezite hastasının yüzde 60’ını çocuklar oluşturuyor. Her yıl yüzde 8 artan obezite hastalığı önlem alınmazsa tehlikeli boyutlara ulaşmak üzere...

Çocuklarda obezite alarmı

Dünyada tehlikeli boyutlara ulaşan obezite hastalığı Türkiye’de de her geçen yıl artıyor. Özellikle çocuk obezitesi her yıl yüzde 8 artış gösterirken, ülkedeki 3 milyon obezite hastasından yüzde 60’ını çocuklar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Türk Böbrek Vakfı ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilere eğitim verilmesine ilişkin iş birliği protokolü imza töreninde, Türkiye’de obezitenin her yıl arttığı, bir an önce bu konuda önlem alınması gerektiğine dikkat çekildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, obeziteyle mücadelenin milli bir politika haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Bunun da en önemli boyutu sağlık ve eğitimden geçiyor. Bu nedenle Trakya’daki bütün illere öğrencilerimize eğitim veriyoruz” diye konuştu.

‘Mücadele edilmeli’

Türkiye’de tuzla mücadele edildiği gibi şekerle de mücadele edilmesinin önemini vurgulayan Erk, özellikle nişasta bazlı şekerlerin hastalığa davetiye çıkararak obeziteye neden olduğuna dikkati çekti. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise protokol kapsamında çocuklara böbrek sağlığı konusunda bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılması amacıyla eğitim vereceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Öğrencilere eğitim

Protokol kapsamında Edirne ve ilçelerindeki 7 bin 500 öğrenciye eğitim verileceğini vurgulayan Cırıt, “Velilere de büyük görevler düşüyor. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için eğitim şart. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak zorundayız” ifadelerini kullandı. EDİRNE AA