Gündem Çocukları mutlu eden melekler

Çocukları mutlu eden melekler

06.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Küçük yaşta ağır tedavi gören çocukları mutlu etmek amacıyla kurulan ‘Leyla’dan Sonra’ grubu, minik hastaların hayallerini gerçekleştirip onları mutlu ediyor

Çocukları mutlu eden melekler

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan ‘Leyla’dan Sonra’ grubu, kanser ve diğer kronik hastalığa yakalanmış çocukların hayallerini gerçekleştiriyor. Küçük yaşta ağır tedavi gören çocuklarla oyun oynayıp, onlar için partiler düzenleyen ekip, kimi zaman bir çubuk krakerle çocukları mutlu ediyor.
‘Leyla’dan Sonra’ ekibi ağır hastalıklarla mücadele eden çocuklara, ‘Hayatta en çok istediğin şey ne?’ sorusunu sorarak, yanıtları sosyal medyadan yardımseverlere ulaştırıyor.
Grubun ‘Leyla’dan Sonra’ ismini almasının öyküsü ise trajik. Hayalini gerçekleştirmek için ilk dokundukları çocuk olan Leyla, isteği olan bisiklete kavuşamadan hayata gözlerini yummuş.
Leyla’nın ardından başlattıkları projeyle çok sayıda hasta çocuğu sevindiren tıp öğrencilerinin İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nde gerçekleştirdikleri partiye katılıyoruz. Genç doktor adayları, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Bağlı oldukları makineler yüzünden eşlik etmekte biraz zorlansalar da ağabey ve ablalarıyla dans eden çocuklar, hayranı oldukları kahramanlarla bol bol fotoğraf çektirdikten sonra büyük merakla sponsorların sağladığı hediyeleri açıyor.
İstanbul Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencilerinden Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar tarafından “Gönüllü hekimler” kuruluşunun bir projesi olarak hayata geçirilen projeye bugün 15 üniversiteden yüzlerce gönüllü katılıyor.
Çocukların “Sinem ablası” Sinem Buğan, “Bu bir öğrenci hareketi. Leyla’nın vefat ettiğini öğrenince çok üzüldük. Sonrasında ise daha fazla vakit kaybetmeden Leyla’dan Sonra’yı kurduk. Bu manevi bir ihtiyaç. Çocukların istediği şey aslında oyuncak değil. Önemli olan ilgi” diye anlatıyor.
En duygulandıran isteğin Erciyes Üniversitesi’ndeki bir çocuğun isteği olduğunu söyleyen grubun bir diğer üye Seda Eğilmez ise, “Çocuk patates kızartması diyerek ağlamaya başlamış. Daha sonra bir arkadaşımız ona hamburger menü almış, çocuk hamburgeri kenara ayırıp ‘Patatesinden yiyeyim’ demiş” diyor.