Gündem Çocuklarınıza kreple kahvaltıyı sevdirebilirsiniz

Çocuklarınıza kreple kahvaltıyı sevdirebilirsiniz

30.04.2018 - 12:37 | Son Güncellenme:

Krep günümüzde sabahları tüketilen yegane yiyeceklerdendir. Sade tüketilebileceği gibi çeşitli süslemeler yolu ile çok farklı şekillerde de tüketilebilmektedir. Krep ülkemizde olduğu kadar Avrupa'da da oldukça yaygın olarak hem sabahları hem de günün her saatinde ve her öğününde tüketilebilmektedir. Krep herkes için vazgeçilmez bir lezzettir. İşte kahvaltıların olmazsa olmazı krep hakkında bilmeniz gerekenler.

Çocuklarınıza kreple kahvaltıyı sevdirebilirsiniz

Krep Nasıl Tüketilebilir?

Haberin Devamı

Krep sade olarak tüketilebileceği gibi içine çeşitli eklemeler yapılarak da tüketilebilmektedir. Bu eklemeler iki şekilde yapılabilmektedir. Birinci olarak krep pişirilirken eklemeler yapılabilir. İkinci olarak da krep pişirildikten sonra çeşitli eklemeler yolu ile krep farklı şekillerde tüketilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken ana ve en önemli husus krep eğer tatlı olarak süslenecek ve tüketilecek ise pişirilirken şeker ilavesi yapılması veya sade olarak harcının hazırlanması gerekmektedir. Aynı şekilde eğer krep tuzlu olarak tüketilecek veya süslenecek ise bu durumda da pişirilirken hazırlanacak harcının ya tuz ilavesi ile hazırlanması veya sade olarak hazırlanması gerekmektedir.

Krep Süsleme Yolları

Haberin Devamı

Çeşitli yollar ile krep süslenebilir ve farklı lezzetler aracılığı ile tüketilebilir. Örneğin krep pişirildikten sonra yarısına pastacı kreması ile süsleme yapılabilir. Daha sonra bu kremanın üzerine dileğe göre çikolata veya şekerli draje eklemesi yapılıp krep ikiye katlanabilir. Biraz dolapta soğumaya bırakıldıktan sonra üzeri süslenerek servisi yapılabilir.

Kreple Yapılabilecek Tarifler

Kreple tuzlu olarak yapılabilecekleri sıralamamız gerekirse standart bir tavuk sote hazırlanıp krep içine harç olarak kullanılabilir. Daha sonra krep bu harç ile sarılarak istenildiği gibi sunuma hazırlanabilir. Örneğin üzerine kaşar rendelenip beş dakika yüksek ısılı fırında bekletilebilir. Böylece leziz ve oldukça hazırlanması kolay bir krep tarifi elde edilmiş olur. Bunun yanında krep hazırlanırken krep harcının içine istenilen baharatlar eklenerek de oldukça leziz ve basit krep tarifleri elde edilebilir. Genel olarak krep tariflerinde bir bardak una iki adet yumurta ve bir bardak süt yeterli olmaktadır. Bu malzemelerle hazırlanan karışım harcına istenirse kırmızı pul biber, kekik gibi baharatlar ilave edilebilir.