Gündem Çöpte bulunan bebeğe 3 hemşire ‘sütannelik’ yaptı

Çöpte bulunan bebeğe 3 hemşire ‘sütannelik’ yaptı

18.04.2008 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

Çöpte bulunan bebeğe 3 hemşire ‘sütannelik’ yaptı

ESKİŞEHİR’de 1.5 ay önce sokakta çöp konteyneri içerisinde bulunanan erkek bebeği, hastanede görevli kendileri de kısa süre önce doğum yapmış 3 hemşire sırayla emzirerek yaşama bağladı. ‘Sütanne’ hemşirelerin ‘Umut Ali’ adını verdikleri ve çok sağlıklı olduğunu söyledikleri bebek, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yuvasına verilecek.

Haberin Devamı

1 Mart 2008 tarihinde akşam saatlerinde Yeni Bağlar Mahallesi Bolay Sokak’ta vatandaşlar çöp konteynerinin içinden bebek ağlaması duydu. Konteynere bakan vatandaşlar, çöplerin arasında beze sarılmış, göbek bağı bağlanmamış bir erkek bebek olduğunu görünce 112’yi aradı. Belirtilen yere gelen sağlık ekibi kanlar içerisinde olan bebeği Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Hastanede görevli çocuk hastalıkları uzmanı doktor ve hemşireler, henüz birkaç saatlik olduğunu belirledikleri, göbek bağı kesilen ancak bağlanmaması nedeniyle kanaması olan bebeğe tetanos ve Hepatit B aşısı yapıp tedavi altına aldı.

3 HEMŞİRE ‘SÜTANNELİĞİ’ YAPTI

Bebeğe, hastane görevli hemşireler Özlem Boyracı (28), Işıl Soysal Kaptanoğlu (25) ve Nermin Kuş (25) süt anneliği yaptı. Hastane yetkilileri, bir çocuk annesi Işıl Soysal Kaptanoğlu, 2 çocuk annesi Özlem Boyracı ve 2 çocuk annesi Nermin Kuş’un ‘Umut Ali’ adını verdikleri bebeği sırayla emzirdiklerini belirterek, “3 hemşire tatil günlerinde bile hastaneye gelip bebeği emzirdiler” dedi.

Haberin Devamı

Hastaneye getirildiğinde 2 kilo 600 gram olan bebeğin, şu anda 3 kilo 700 gram ağırlığa ulaştığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 0- 6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası’na teslim edileceğini kaydetti. Hastane yetkilileri şunları söyledi:

“Bebek, doğumun ardından göbek bağı kesilmiş ancak bağlanmadan kanamalı halde bir beze sarılarak çöpe atılmış. Hava da o gün çok soğuktu. Üzerinde sadece bir bez parçası bulunan bebek üşümüştü. Göbek bağı bağlanmadığı için kan kaybeden bebeği vatandaşlar tesadüfen bulmuş. Eğer bir süre daha fark edilmeseydi ya kan kaybından ölür, ya da çöp arabasıyla şehir çöplüğüne atılabilirdi. 112 sağlık ekibi tarafından hastanemize getirilen bebek, doktor ve hemşirelerin çabasıyla sağlığına kavuşturuldu. Birkaç ay önce anne olan 3 hemşiremiz de bebeği sürekli olarak emzirdi.”