Gündem Dağlıca şehitlerine gözyaşlarıyla veda

Dağlıca şehitlerine gözyaşlarıyla veda

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen uzman çavuşlar İsmail Koç, Fatih Ak ve Nuri Başaran memleketlerinde düzenlenen hazin törenlerle son yolculuklarına uğurlandı

Dağlıca şehitlerine  gözyaşlarıyla veda

Hakkari Dağlıca kırsalında terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş 26 yaşındaki İsmail Koç, baba ocağı Haymana’nın Yaprakbayır köyünde Kürtçe ve Türkçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Helikopterle köye getirilen şehit Koç’un cenazesi, baba evine getirilerek helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naşına dokunarak gözyaşı döken amcasının kızı Gülbeyaz Koç, nöbet tutan tören kıtasındaki askerin göğsüne kapanarak gözyaşı döktü.
‘Bu hain PKK’lılar’
Öğle namazı sonrasındaki törende baba Selahattin ve anne Halime kardeşleri Murat, Cemil, Serdar ve Pınar taziyeleri kabul etti.
Cami avlusunda şehidin naşına sarılan baba Selahattin ve kardeşleri Murat, Cemil ve Serdar son kez öperken törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Öğle namazı sonrası kılınan namazına Ankara Valisi Ercan Topaca, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin yakını Hakan Kavalcı, terör örgütü PKK’ya lanet okuyarak, “Bu hain PKK’lılar madem ‘Kürdüz’ diyorlar, o zaman niye bu kardeşimizi öldürdüler. Biz de Kürdüz ve bu ülkede özgürce her Kürt gibi yaşıyoruz. Doktor, başbakan, cumhurbaşkanı her şey olabiliyoruz. Onların amacı ülkeyi bölmek. Biz de askerlik yaptık, bugün göndersinler bu köyden tüm gençler anında tekrar askere gider. Bu vatan hepimizin” diye konuştu. Şehit Koç, Yaprakbayır köyündeki aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
‘Hayatımız söndü’
Diğer Afyonkarahisarlı şehit Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın cenazesi de Bolvadin’e getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın Çay’da toprağa verilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri de Bolvadin’e geldi. Şehit Başaran’ın cenazesi baba evinden helallik alındıktan sonra Çarşı Camii önüne getirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde kız kardeşi Esra Başaran, “Hayatımız söndü” diye gözyaşı döktü. Şehit Başaran’ın cenazesi, Bolvadin Şehitliği’nde toprağa verildi.
‘Şehidim gülüyor’
Şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın cenazesi Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’ndan alınarak memleketi Çay’a bağlı Karacaören Beldesi’ndeki baba evine getirildi. Baba Ramazan Ak, “Şehidim gülüyor, bak şehidim gülüyor. Vallahi ben gururluyum, şehidim gülüyor” dedi. Şehit Ak’ın cenazesi, belde mezarlığında ağustos ayında şehit olan okul arkadaşı Mehmet Esen’in yanında toprağa verildi.