Gündem Dahi piyanist Elif ABD’de finalde

Dahi piyanist Elif ABD’de finalde

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalyalı Elif Işıl Karakaş, dâhi ve üstün yetenekli çocuklara alanlarında özel eğitim verilen BİLSEM tarafından keşfedildi.

Dahi piyanist Elif ABD’de finalde

4 yıl BİLSEM müzik bölümünde piyano eğitimi alan Elif, geçen yıl ABD’de düzenlenen Carmen Clavier Klasik Piyano Yarışması’nda 130 kişi arasında 6’ncı olmayı başarmıştı. Karakaş, bu yıl da yeni başarılara imza attı. BİLSEM Müdürü Arif Aydeniz, 4 yıldır BİLSEM bünyesinde özel eğitim verdikleri ve geçen yıldan itibaren eğitimine Teksas’ta burslu olarak devam eden Elif Işıl Karakaş’ın, iki gün önce Houston’da yapılan Teksas Eyalet Piyano Yarışması’nda ön elemeleri geçerek finale kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok ülkesinden müzik akademisi öğrencilerinin katıldığı bu yarışmada geçen yıl birinciliği kazanan ve bu yıl da finale kalan 16 yaşındaki Elif’le gurur duyduklarını belirten Aydeniz, “Yarışmanın finali gelecek hafta yapılacak. Birinci olan kişi Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası ile konserler verme hakkına sahip olacak. Geçen yıl tüm eyalette birinci olan ve Teksas Senfoni Orkestrası ile konser veren Elif Işıl’ın bu yıl da birinci olmasını umut ediyoruz” dedi. l ANTALYA DHA