Gündem "Dalton kardeşler" kameralara böyle yakalandı

"Dalton kardeşler" kameralara böyle yakalandı

18.01.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

Kocaeli Gebze'den gelerek İstanbul'da özellikle hastane ve otogarlarda yankesicilik yapan "Dalton Kardeşler" isimli yankesicilik şebekesi polisin eş zamanlı operasyonuyla çökertildi.

Dalton kardeşler kameralara böyle yakalandı

Bir vatandaşın eşini ameliyat ettirmek için biriktirdiği parayı da çaldığı belirlenen 6'sı kardeş 7 kişilik şebeke adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

HASTANE VE OTOGAR YANKESİCİLERİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, son zamanlarda özellikler hastane ve otogarlarda artan yankesicilik olaylarına yönelik olarak yaptığı çalışmalarda otogar ve hastanelerde bulunan vatandaşların dalgınlıklarından faydalanarak cüzdan ve çantalarını çalıp ceplerini boşaltan bir yankesicilik şebekesini tespit etti. Yapılan tespitlerde 7 kişiden oluşan şebekenin, 6'sının kardeş olduğunu belirleyen ekipler, Gebze'de oturan şebeke üyelerinin hemen hemen her gün İstanbul'a gelerek, özellikle hastanelerde ve otogarlarda bulunan vatandaşları hedef aldıklarını tespit etti.

BEDEN DİLİYLE ANLAŞIP, PERDELEMEYLE SOYUYORLAR
Zengin ve yaşlı vatandaşları hedef seçtiği belirlenen şebeke üyelerinin, yankesicilik yapacakları alanlarda farklı yerlerde durarak birbirleriyle beden diliyle anlaştıkları ve bir grubun perdeleme yaparken, diğer şebeke üyelerinin vatandaşların cep telefonu ve cüzdanlarını çaldıklarını da belirleyen polis, liderliğini ortanca kardeş olan 35 yaşındaki Şakir Z.'nin yaptığı şebekeye önceki gün operasyon yaptı. Operasyonda Şakir Z. (35), ile birlikte Zeki Z. (37), Veysel Z. (34) Ali Z. (38), Urfan Z. (47) Yıldırım Z. (33) ve Bülent A. (42) isimli şebeke üyeleri yakalanarak gözaltına alındı.

EŞİNİ AMELİYAT ETTİRECEK OLAN ADAMI BİLE SOYMUŞLAR
Yankesiciliğe çıkmadan önce toplantı yaptığı belirlenen şebekenin, otogardaki bir yankesicilik olayı saniye saniye güvenlik kameralarına yansırken, şebekenin yapılan ilk incelemelerde son bir ay içerisinde 11 vatandaşın para ve cüzdanını çalıp 100 bin liralık hırsızlık yaptığı tespit edilirken, çetenin mağdurları arasında Kastamonu'dan eşini
ameliyat ettirmek için İstanbul'a getiren İ.D.'isimli vatandaşın bulunduğu da öğrenildi. Emniyette sorguya alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şebeke üyelerinin suç makinesi oldukları ve toplam 89 suçtan kayıtları bulundukları öğrenildi.