Gündem Danıştay kayıtları kamerada iddiası

Danıştay kayıtları kamerada iddiası

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay saldırısının gerçekleştiği güne dair yok olan kamera kayıtlarının 6 yıl sonra ortaya çıkma ümidi doğdu. Şimdiye kadar bilinmeyen bir bilgisayarda kayıtların biriktirildiği öne sürüldü

Danıştay kayıtları kamerada iddiası

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK Güvenlik’in eski genel müdürü Orhan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 10 sanıklı dava İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Sanık Çoban, kamera görüntülerini kaydeden cihazın genel sekreter yardımcısı odasındaki dolapta kilitli olduğunu ve sistem arıza yapsa bile genel sekreter odasındaki bilgisayarda kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiğini söyledi.
Bu ifade üzerine mahkeme, Danıştay’a yazı yazarak genel sekreter yardımcısı’nın odasında bulunan bilgisayarın durumunu sordu. Danıştay tarafından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Saldırının yapıldığı dönemdeki genel sekreter tarafından kullanılan bilgisayarın hala muhafaza edildiğini’ belirtti.

Bugün mahkemede
Bu cevap üzerine harekete geçen mahkeme Danıştay’a yeni bir yazı göndererek, söz konusu bilgisayarın bir an önce gönderilmesini istedi. Danıştay Başkanlığı da mahkemenin talep ettiği, saldırı sırasındaki kamera görüntülerinin kayıtlı olabileceği öne sürülen bilgisayarın harddiskini bugün mahkemeye ulaştıracak. Mahkemenin harddiskte inceleme yaptıracağı ve saldırı dönemine ilişkin herhangi bir kayıt bulunup bulunmadığını tespit ettireceği belirtildi.
17 Mayıs 2006’da Danıştay 2. Dairesi’ne avukat Alparslan Aslan’ın gerçekleştirdiği silahlı eylemde Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Dava nasıl başladı?
Danıştay saldırısının gerçekliği gün binadaki güvenlik kameralarının kayıt yapmaması ya da kamera kayıtlarının “yok olduğu” nun anlaşılması üzerine bir soruşturma başlatılmış, soruşturma “kamera kayıtlarının silindiği” iddiasıyla davaya dönüşmüştü. Davanın OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığı var.