Gündem ‘Darbe değil tatbikat planlaması yapıldı’

‘Darbe değil tatbikat planlaması yapıldı’

21.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın kaçırılmasını organize ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlanan dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış, duruşmada ifade verdi.

‘Darbe değil tatbikat planlaması yapıldı’

Genelkurmay’dan gelen mesajlara kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda koruma tatbikatı yapılacağını düşündüğünü iddia eden Barış, “Bütün faaliyetler de bu tatbikatın icrasına yönelik faaliyetler olmuştur. Bir planlama yapıldığı doğru ve bu planlama koruma tatbikatı planlamasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara 13. Ağır ceza Mahkemesi’nde Kasırga’nın kaçırılmasına ilişkin 27 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, Sincan cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapıldı. Duruşmada Kasırga’nın kaçırılmasını planladığı iddia edilen Barış, şunları söyledi:

İLK ALBAY YIKILKAN: ÖKK’da alayda koruma tatbikatı yapılacağını 12 Temmuz’da Genelkurmay 2. Başkanı’nın yaptığı toplantı sonrasında Genelkurmay Başkanı’nın Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan söylemiştir.

TEYİT YIKILKAN’DAN: 14 Temmuz’da Genelkurmay 2. Başkanı Emir Subayı Binbaşı Mehmet Akkurt telefonla arayarak cuma günü yapılacak koruma tatbikatıyla ilgili 8 bin G3 merminin ismini sonradan bildireceği özel kuvvetler personeline verilmesini istemiş, konundan komutanın haberi olduğunu söylemiştir. Akkurt’la telefon konuşmasından sonra teyit için Yıkılkan aranmış, mermilerin verilmesi yönünde olumlu geri dönüş alınmıştır.

Haberin Devamı

TEK BİR TOPLANTI DAHİ: Yürütülen bütün faaliyetler de bu tatbikatın koordinasyon ve icrasına yönelik faaliyetler olmuştur. Planlama yapıldığı doğrudur ve bu planlama koruma tatbikatı planlamasıdır. İddianamede iddia edildiği şekliyle darbe ile ilgili hiç kimseye gizli tek bir toplantı dahi yapılmamış, koruma tatbikatının koordinasyonu faaliyetleri yürütüldü.