Gündem Darbe sabahı hisselerimizi sattırdılar

Darbe sabahı hisselerimizi sattırdılar

07.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin aralarında Boydak kardeşlerin de bulunduğu tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Darbe sabahı hisselerimizi sattırdılar

2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar Şükrü Boydak ve Hamdi Kınaş ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Bekir Boydak, Halit Bayhan mahkemede hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Memduh ve Hacı Boydak kardeşler ile Halit Gazezoğlu, Mehmet Filiz ve Mehmet Fındık ve Ahmet Türkmen tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı

Darbe sabahı hisselerimizi sattırdılar
Tanık Mehmet U., Muhasebe Odasının yönetim kurulu üyesi olduğu dönemde Hamdi Kınaş ile görüştüğünü belirterek, “Yeni adliye binasının karşısında binamızın restorasyon işi vardı. Mimarlarından destek almak istedim. Senede 1 defa ya da 5-6 ayda bir Akansu’da toplantılar yapılırdı. Ordaki toplantılarda da Hamdi Kınaş’ı dinleyici olarak gördüm. Bu toplantılara Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni, yazarları ve kitap yazarları ve Aksiyon dergisi yazarları katılırdı. Genelde dini sohbet üzerine güncel konular konuşulurdu” dedi.

‘Zekat parası aldılar’

Tanık olarak dinlenen Boydak Holding hissedarlarından Arif B. ise Boydak kardeşlerin kendisini yönetime almadıklarını iddia ederek, “Zekat hesabına, kar dağıtımdan para aktarmışlar. Neden böyle yapıyorsunuz dedim cevap vermediler. 450-700 bin Türk lirası arasında adıma zekat yazılmıştı” dedi.

Haberin Devamı

‘Bürokrasi ellerinde’

2000’li yılların başında bir toplantı olduğunu ifade eden Arif B., “Mehmet Yıldız hocanın Kayseri’ye ilk geldiği yıllardı. Boydaklara ait bağ evinde genç ortaklar tanışsındiye bir toplantı oldu. 2012 yılında Şükrü Boydak ve Mehmet Yıldız fabrikama gelip benden cemaat için kurban istediler, ben de vermedim” dedi. Memduh Boydak’ın mütevelli heyeti başkanlığı yaptığı ve KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi hakkında da konuşan Arif B. “Memduh Boydak, ilk toplantıda bütün ortaklardan 100’er bin lira Melikşah Üniversitesi için para keseceğini söyledi. Ama alınıp alınmadığını bilmiyorum. Hesap ellerinde olduğu için söz hakkımız yoktu” dedi. Arif B., “Aile ortamında eşleri de benim eşimden burs ve kurban talep ettiler” dedi. Arif B., “Kayseri’de bütün bürokrasi bunların elindeydi. 2007 yılında Hacı Boydak beni, dönemim emniyet müdürünün yanına gözdağı vermek amacıyla götürdü” diye konuştu.

15 Temmuz sabahı holdingde bir toplantı olduğundan da bahseden Arif B., “Mustafa Boydak, darbe günü sabah hissedarları şirkette toplayıp, Türkiye Finanstaki hisselerimizi zorla sattırmak istedi. Noter getirdiler. Beni kastederek, İfade verenler var, 2 gün sonra hesabını onlara soracağız dediler. Orada kastettikleri kişi bendim. Çünkü başka ifade veren yoktu. Noter huzurunda imza alıp vekalet aldılar. Ben de 15 gün sonra aynı notere gidip satış işlemini iptal ettirdim. Daha önce söylenti vardı banka satışıyla ilgili ama ben 15 Temmuz sabahı o, toplantıda bankanın satışını öğrendim” dedi.

Haberin Devamı

Mor beyinde çıktı

Öte yandan aynı mahkemede 7 no’lu ara karar sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıkladığı mor beyin listesindeki 11 bin 480 GSM numarası arasında Boydak Holding A.Ş adına kayıtlı bir GSM hattının da olduğu ortaya çıktı.

Mahruki, hakaret davasından beraat etti

“Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret” suçundan yargılanan eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin beraatine karar verildi. İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Nasuh Mahruki katılmazken; avukatı İsmail Yılmaz hazır bulundu. Şikâyetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti. Mahkeme, sözlerin eleştiri niteliğinde olduğu gerekçesiyle atılı suçun unsurları oluşmadığından sanığın beraatine karar verildi. DHA

O avukatlar için 15 yıl hapis istendi

MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında Can Dündar’ın villasını fahiş fiyatla satın aldıkları öne sürülen MİT TIRlarının durdurulması davasının sanığı eski Tümgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi ile Bekir Mustafa Yılmaz, Atilla Tarık Çilekçi ve firari şüpheli Faruk Öksüz hakkında soruşturma tamamlandı. 95 sayfalı iddianamede 4 avukat hakkında “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istendi. l AA

Gözaltılar sürüyor

- Eskişehir’de, FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan astsubay üstçavuş H.Ç., gözaltına alındı.
- Muğla’nın Dalaman ve Ortaca ilçelerinde, FETÖ mensuplarını yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmalarına aracılık ettikleri ileri sürülen 6 zanlı gözaltına alındı. Şebekenin şüphelilerin deniz yoluyla Yunanistan ve İtalya’ya kaçmalarına aracılık ettiği öne sürüldü. AA,DHA