Gündem Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın ailesi ile görüştü

Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın ailesi ile görüştü

01.03.2016 - 18:03 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi yasa boğan ve kadına şiddetin simgesine dönüşen korkunç bir cinayete geçen yıl kurban giden Özgecan Aslan'ın acılı babası, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan sembolik değeri yüksek ve anlamlı bir istekte bulundu.

Davutoğlu, Özgecan Aslanın ailesi ile görüştü

Özgecan Aslan, geçen yıl 11 Şubat'ta Mersin'in Tarsus ilçesinde okulundan evine dönerken yolcu minibüsünde tecavüz girişimine direndiği için yakılarak korkunç bir biçimde öldürülmüştü. Cinayet, Türkiye genelinde öfkeli bir tepkiye ve gösterilere neden olmuştu. Özgecan, simge bir isim haline gelmişti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan ile bir araya geldi. Özgecan'ın ailesinin. kamuyounda "Özgecan Yasası" olarak adlandırılan düzenlemenin Meclis'ten bir an önce geçerek yasalaşmasını istediği öğrenildi.
Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın anne ve babasını bugün Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin bir süredir planlandığı kaydedildi. Aslan ailesinin, Meclis'e sunulan "Özgecan Yasası" olarak bilinen kadına yönelik şiddet uygulayanlara verilecek cezaları artıran ve ceza indirimlerini kaldıran kanun teklifinin bir an önce yasallaşması talebinde bulunduğu öğrenildi.